Kilmarnock op het nippertje gered

Ward Bollen
| 0 reacties
Kilmarnock op het nippertje gered
Foto: © SC

De Schotse topklasser Kilmarnock zit in slechte papieren. Oud-Voorzitter Jamie Moffat was verplicht afgelopen maand direct 1 miljoen pond te investeren of de club was overkop gegaan.

Gisteren droeg oud-voorzitter Moffat z'n bevoegdheden over aan de nieuwe voorzitter Johnston. 90% van de aandelen van de Moffat-familie werden eveneens doorverkocht. Johnston was al vice-voorzitter van de Schotse club. Johnston: "Ik ben trots op mijn nieuwe job. Ik zal mijn verantwoordelijkheid opnemen. Kilmarnock heeft de mooiste accomodatie van Schotland na Celtic en Rangers. Deze club heeft een toekomst." Oud-voorzitter Moffat was op zoek naar investeerders om de schuldenput te vullen, maar vond die nergens. Nadat hij zelf 1 miljoen pond had geïnvestereerd was Johnston bereid z'n taak over te nemen. Maar Moffat zal op lange termijn z'n geld zeker terugeisen. Moffat: "Iedereen die nu nog wenst te investeren in deze schitterende club, zal zich moeten wenden tot meneer Johnston. Ik vertrouw op zijn capaciteiten."

Het zijn trouwens geen hoogdagen voor het Schotse voetbal, want in de tweede klasse (First Division) kampt ex-eersteklasser Saint Mirren met financiële problemen. De club vindt maar geen overnemer en wil nu z'n stadion verkopen en voor volgend seizoen het stadion delen met Partick Thistle uit West-Glasgow, een andere ex-eersteklasser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties