Sunderland heeft nieuwe spits

Luc Goderis
| 0 reacties
Sunderland heeft nieuwe spits
Foto: © SC

Aanvaller Jonathan Stead ruilt Blackburn Rovers voor nieuwkomers in de Premier League SunderlandBlackburn Rovers en Sunderland kwamen al eerder vorige week tot een akkoord.  De 22-jarige Jonathan Stead praatte ondertussen met "Black Cats" baas Mick McCarthy over de transfer.   
 
Mick McCarthy had al zijn oog op hem laten vallen toen hij nog voor derdeklasser Huddersfield speelde maar de jeugdinternational verkoos toen een transfer naar Lancashire.
Stead leek de overstap naar de Premiership meer dan goed te verteren en trapte voor de Rovers het ene na het andere doelpunt binnen.  Hij werd er meteen de publiekslieveling nadat hij in zijn eerste wedstrijd de 0-1 binnentrapte in Middlesbrough.  Vier dagen later zorgde hij met zijn doelpunt voor de gelijkmaker tegen Newcastle.  Men kwam superlatieven tekort toen Steadinho ook nog de winning goals binnentrapte tegen Fulham, Everton en Manchester Utd en zo wel een heel grote voet had in de redding van de blauwwitten.
 
Afgelopen seizoen kon Stead echter niet bevestigen.  Hij stond meer niet dan wel in de basis en scoorde slechts tweemaal in 34 wedstrijden.  

Sunderland en Stead kwamen tot een vierjarige overeenkomst.  De Black Cats betaalden 1.8 miljoen Britse Pond voor de diensten van de jeugdinternational.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties