Ook Gençlerbirligi te sterk voor KBHZ

bernie de vuyst
| 0 reacties
Ook Gençlerbirligi te sterk voor KBHZ
Foto: © SC

Beringen Heusden-Zolder speelde afgelopen weekend twee wedstrijden tegen twee Turkse toppers. Tegen Galatasaray ging de tweedeklasser vrijdag met 0-10 zwaar de boot in. Gisterenavond behaalden de Limburgers tegen Gençlerbirligi een eervoller resultaat, namelijk een 1-3 nederlaag. Wel daagden slechts 400 belangstellenden op in het Mijn-stadion terwijl de wedstrijd nochtans gratis was voor de abonnementhouders.

De Turken grepen KBHZ vanaf het eerste fluitsignaal bij de keel. Na zeven minuten stond het al 0-1 via een treffer van Gakir. Vanaf dan herstelde de thuisploeg het evenwicht. Tibari was met een kopbal, nipt over, dicht bij een doelpunt. Midden de eerste helft kwam KBHZ op gelijke hoogte toen aanwinst Olondo (ex-Standard en -Ronse) de netten deed trillen na een mooi uitgespeelde aanval. Met 1-1 gingen de ploegen de rust in.

De rustpauze werkte blijkbaar stimulerend voor Gençlerbirligi, want de Turken startten fel in de tweede helft. Toysal zorgde vlak na de koffie met een stiftbal voor de 1-2
Op het uur haalde Eberlé dan Gonal foutief onderuit in de zestien. Yesilkaya nam het geschenk met beide handen aan (1-3). De doelpuntenmaker kon zich luttele minuten later niet beheersen en verdween met rood van het veld. KBHZ probeerde nog door te drukken, maar kwam niet meer tot scoren.

Ploegopstellingen:

KBHZ:

Doumen, Laeremans (46' Brouwers), Camara, Vandeurzen, Peeters, Eberlé, Olondo (58' Batista), Tibari, Oyen (64' Lopez), Criel, Pelic (64' Ulgar)

Gençlerbirligi:
Odabasi, Gulduren, Mercimek, Kaya, Tesilkaya, Ozben, Yoysal, Boral (46' Uzumcu), Nas, Gonul, Gakir
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties