Arsenal wint vlot van Fulham

Dirk Pieters

Kan Arsenal, dat vorige week een kleine tik kreeg van Chelsea, zich herstellen. Met die vraag zaten vele mensen in het hoofd. Tegenstander van vandaag was Fullham dat amper één puntje haalde uit twee wedstrijden.

Arsenal kreeg al na één minuut spelen een aardige kans via Thierry Henry, maar Tony Warner was alert. Na nog geen 10 min kreeg Arsenal een penalty, Bisan Lauren achter de bal, maar een mooie redding van Warner.
Fulham kwam beter in de wedstrijd en dat resulteerde in enkele kansen. Na 20 minuten was het raak,  Claus Jensen plaatste de bal mooi in doel, 0-1, geen schijn van kans voor Lehmann
Arsenal moest komen en deed dat ook. Doelman Warner kon nog enkele ballen pakken, maar op een kopbal van Cygan (foto) moest hij zich gewonnen geven. Arsenal kwam terug op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker bleef het spel evenwichtig. Beide ploegen kregen nog enkele kleine kansjes, maar de 1-1 bleef op het bord staan.
In de 2de helft begon Arsenal zeer sterk en regende het kansen. Na 7 minuten was het al raak. Wie anders dan Henry trapte Arsenal op voorsprong.  Arsenal controleerde van dan af aan de wedstrijd, Fulham kreeg nog weinig kansen. Ondertussen stapelden de gele kaarten zich op, zes stuks na 70 minuten.
Arsenal kreeg nog meer kansen om verder uit te lopen, en deed dat ook via opnieuw Henry en Cygan. Beiden goed voor elk twee doelpunten.

De overwinning van Arsenal was oververdiend en van de tik van Chelsea was er vooral na de rust geen sprake meer.  Fulham blijft achter met één punt uit drie wedstrijden.