Dinamo Kiev doet Clemente contractvoorstel

Luc Goderis
| 0 reacties
Dinamo Kiev doet Clemente contractvoorstel
Foto: © SC

De voormalige Spaanse bondscoach, Javier Clemente, heeft een contractvoorstel van Dinamo Kiev op zak.  "Het voorstel is goed en ik deel hen later deze week mijn beslissing mee", verklaarde Clemente tijdens een interview met de Spaanse sportkrant Marca.

Clemente, pas terug uit de Oekraïense hoofdstad, had niets dan lof over de ontvangst in Kiev.  "Ze behandelden mij uitstekend en we gingen op zondag zelfs in de presidentiele privé-jet naar de wedstrijd".

"Ze hebben mij een werkplan en voorwaarden meegegeven.  Ik zal eerst alles rustig bestuderen en zal binnen de vier, vijf dagen beslissen.  Het enige probleem is de afstand met thuis", aldus nog de 55-jarige Clemente.

Kiev ontsloeg eerder deze maand coach Leonid Buryak.  Buryak had, na een barslechte seizoensstart en Europese uitschakeling, al vlug de boter gegeten.  Anatoly Demyanenko werd er al meteen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer maar het was geen geheim dat men bij Dinamo zo vlug als mogelijk een andere opvolger voor Buryak wilde.  Eerder circuleerde ook al de naam van Gheorge Hagi.

Clemente maakte vooral naam bij Athletic Bilbao.  Hij haalde er in 1983 en 1984 de Spaanse landstitel binnen.  Tussen 1992 en september 1998 was hij aan de slag als Spaans bondscoach.  Hij nam er ontslag na een beschamende 3-2 nederlaag tegen Cyprus

De laatste jaren verdiende hij zijn brood als coach bij Real Betis, Real Sociedad, Espanyol Barcelona en Olympique Marseille.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oekraïense Premier League

Nieuwste reacties