Monaco al uitgeschakeld

Kristof Blomme

De finalist van twee jaar geleden zal dit jaar niet meedoen aan de Champions League. AS Monaco speelde op eigen veld slechts gelijk tegen Betis en kon zich zo niet plaatsen.

In Spanje had Monaco met 1-0 verloren. Geen onhaalbare opdracht dus om zich alsnog te plaatsen voor het kampioenenbal. De kansen van de Fransen werden echter meteen gehypoticeerd. Ricardo Olivera bracht na een kwartier spelen Betis al op voorsprong met een rake kopbal. Hierdoor moest Monaco al drie keer scoren. Ze bleven niet bij de pakken zitten en aanvaller Adebayor kreeg enkele mogelijkheden. Doelman Doblas liet zich voorlopig niet verschalken. Gelukkig voor de Monegasken konden ze toch vrij vlug gelijkmaken. Gerard, die overkwam van Barcelona in het tussenseizoen, tekende voor de treffer. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog een gouden mogelijkheid om een tweede keer te scoren. De jonge Camel Meriem miste echter een strafschop, na een fout op Evra

Vlak na rust knalde Kapo vanop zo'n 25 meter op doel. Opnieuw pakte Doblas uit met een knappe redding. Ook Gerard kreeg een goeie mogelijkheid tegen z'n landgenoten. Hij schoot recht op de doelman. Halfweg de tweede helft kon Maoulida de spanning volledig terug brengen met een tweede treffer. Een kwartier voor het einde was het echter over en uit voor de troepen van Deschamps. Het was opnieuw Ricardo Olivera die voor de doodsteek zorgde. Monaco moet het dus doen met Uefa-Cup. Betis mag genieten van de vetpotten van de Champions League.