Verloren zoon is terug thuis

Luc Goderis
| 0 reacties
Verloren zoon is terug thuis
Foto: © SC

Dinamo Kiev heeft zijn voormalige verdediger Vladyslav Vaschuk teruggehaald.  Opmerkelijk is dat Vashchuk twee jaren geleden met slaande deuren de Oekraïense hoofdstad verliet.  De huidige Dinamo-voorzitter, Igor Surkis, zwoor destijds nochtans dat Vaschuk nooit of te nimmer nog voor Dinamo zou spelen.

De 30-jarige verdediger plaatste nu zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis met optie op een derde seizoen.  Vaschuk won destijds acht titels en vier Oekraïense bekers met Dinamo vooraleer zijn geluk te zoeken in Rusland.  Sedert zijn vertrek, in 2003, naar Spartak Moskou gaat het sportief bergaf met Dinamo.  Ze zijn er daar nu rotsvast van overtuigd dat de terugkeer van hun verloren zoon voor de kentering kan zorgen.

Vorig seizoen keerde de centrale verdediger al terug naar zijn vaderland.  Hij hielp er in Odessa Chernomorets naar een prima zesde plaats en nu is hij helemaal terug thuis.

"Vladyslav komt naar huis !", zei voorzitter Surkis bij de aankondiging van de transfer.  "Hij wil de club dienen die hem beroemd maakte.  Ik ben er zeker van dat zowel het team als de speler er wel bij zullen varen", aldus nog een stralende Surkis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oekraïense Premier League

Nieuwste reacties