Dessel herpakt zich sterk

Dirk Pieters

Dessel kreeg al direct een zware klepper op bezoek op de eerste speeldag. Gebuur Geel dat vorige week nog won in de beker kwam met veel zelfvertrouwen naar het Desselse Stadion. Dessel zelf kreeg in de Beker van België vijf doelpunten om de oren. Tijd om zich te verpakken.

Wat vorig seizoen niet lukte voor Dessel ging nu al een pak beter. Na een kwartier spelen was het al raak voor de thuisploeg. Een afgeweken kopbal van Vorsters was goed voor de 1-0. Nog geen vijf minuten later was het weer raak. Dit keer zorgde Bula Bula met een enig mooi hakje voor de 2-0. Dessel op rozen na nog geen 20 min spelen. Opnieuw was het Dessel dat bleef aanvallen, Persa (Ex-Antwerp) mocht alleen op doelman Schurmans afgaan en maakte er 3-0 van, na een half uur spelen. Nog voor rust greep trainer Maes in, hij haalde verdediger Peeters eraf voor een extra aanvaller. Veel beterschap bracht dit niet voor de bezoekers.

Na rust kwam Geel dan toch beter in de wedstrijd, maar doelman Heilmann liet zich niet verrassen op pogingen van Mellemans en Slechten. Het was Dessel dat opnieuw de neus aan het venster stak. Persa kon doorgaan op rechts en met een mooie lobbal zette hij de 4-0 op het bord. Dessel Sport wist niet van ophouden, invaller Pellegriti had de kans op forfaitcijfers maar kon net niet afwerken. Het was aan de overkant eindelijk raak. Van de Weyer kon milderen tot 4-1, maar verder dan dat kwam Geel niet meer.

Na een afstraffing van vorige week, wist Dessel zich te herpakken en stuurde het Geel met 4-1 terug naar huis. Geel dat nu zondag thuis tegen Antwerp moet, zal een tempo hoger moeten gaan spelen om de punten thuis te houden.