Sampdoria houdt Vitoria in bedwang

Maarten Vandenabeele

Sampdoria heeft in zijn eerste Europese optreden een goede uitgangspositie veroverd in Portugal. Vitoria Setubal kon in eigen huis de Italianen niet kloppen.

In de eerste helft was Samp duidelijk de betere ploeg. Na een kwartier klommen de bezoekers al op voorsprong: na een foute beoordeling van doelman Moretto kon Flachi in twee tijden binnenwerken, 0-1. Daarna kregen de Blucerchiati nog twee reuzenkansen op een grotere voorsprong.

De Portugezen konden de tweede helft niet beter starten want onmiddellijk scoorde Tchomogo de gelijkmaker. Hij schoot de bal mooi in de kruising: 1-1. Daarna wilde de thuisploeg meer maar de gevaarlijkste kansen kwamen er voor Samp op de tegenaanval. Doelpunten vielen er niet meer.