Stadion: Signal Iduna Park
Dortmund speelt gelijk tegen Stuttgart
Ruben Verhaeghe

Borussia Dortmund en VfB Stuttgart speelden vanmiddag scoreloos gelijk. De partij werd in de slotfase nog ontsierd door een rode kaart voor Tomasson.

Dortmund startte in zijn vertrouwde 4-3-3 opstelling. Smolarek verving de geblesseerde Koller. Bij Stuttgart stond Tomasson eenzaam in de spits. De Deense international had wel Cacau in steun, die bij balbezit van de bezoekers mee in de aanval ging en bij balbezit van Dortmund mee verdedigde.

De aanvangsfase werd gekenmerkt door verdedigend voetbal en pas na 20 minuten begonnen de teams die houding achter zich te laten. De thuisploeg kreeg de eerste kansen via de Pool Smolarek, maar kon tot tweemaal toe niet afwerken. Halfweg de eerste helft kreeg Tomasson meer steun in de aanval en de bezoekers kwamen bij wijlen gevaarlijk uit de hoek. Cacau en Hitzlsperger misten hun doelkans en aan de overzijde kwam ook Smolarek niet tot scoren. Beide teams gingen de rust in met een 0-0 stand.

In de tweede helft was het vooral Dortmund dat bleef aanvallen en in de 47ste minuut belandde een trap van Odonkor op de paal. Hildebrand werkte het leer in corner, maar die leverde niets op. Twintig minuten voor affluiten zorgde Hitzlsperger voor het enige gevaar van de bezoekers in de tweede helft, maar zijn kopbal was te zwak om gevaarlijk te zijn. Jon Dahl Tomasson zorgde in de 80ste minuut voor heel wat opschudding toen hij geen penalty kreeg na een aangeschoten bal op de arm van Dédé. De Deen ging door het lint en duwde van langs achteren doelman Weidenfeller omver. Scheidsrechter Florian Meyer aarzelde geen ogenblik en gaf Tomasson meteen een rode kaart. In de slotfase van de wedstrijd drukte Borussia hard door, maar de thuisploeg kwam niet meer tot scoren ,waardoor de stand bij 0-0 bleef. Dortmund staat nu negende met evenveel punten als Stuttgart, dat tiende staat. De volgende competitiematch vindt pas op 15 oktober plaats omdat Duitsland twee interlands afwerkt in de komende weken.