Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Falkirk Stadium
Eerste puntenverlies voor Hearts
Pieter Marius

Vandaag hebben de Hearts voor het eerst puntenverlies geleden. Op het veld van Falkirk speelden ze 2-2 gelijk. Ondanks dit gelijkspel staan ze nog steeds aan de leiding met drie punten voorsprong op Celtic

Beide ploegen startten gemotiveerd aan de partij. De eerste kans was voor de thuisploeg. Het schot van Russell Latapy waaide echter over. Daarna was het de beurt aan de Hearts, maar ook de poging van Paul Hartley bleek niet succesvol. Halfweg de eerste helft barstte de partij pas echt open. Duffy werd in de zestien onderuitgehaald door doelman Gordon. De scheidsrechter aarzelde niet en legde de bal op de stip. Bovendien werd Gordon van het veld gestuurd zodat de Hearts met z'n tienen verdermoesten. De strafschop werd door Duffy zelf binnengetrapt. Op het einde van de eerste helft kenden de Hearts een nieuwe tegenslag toen Brellier geblesseerd het veld moest verlaten.

In de aanvangsfase van de tweede helft probeerden de bezoekers de scheve situatie recht te trekken. Rudi Skacel kreeg en grote kans maar hij besloot op doelman Matt Glennon. Even later gebeurde wat niemand had durven vermoeden. Falkirk bouwde zijn voorsprong uit na een dom eigen doelpunt van Steven Presley. Die besloot daarna zijn fout goed te maken. Na 70 minuten trapte hij de aansluitingstreffer voorbij Gordon. Falkirk kon niet profiteren van de extra open ruimte die de bezoekers lieten. In de allerlaatste minuut van de partij kregen ze dan ook het deksel op de neus. De onvermijdelijke Steven Presley zorgde voor de 2-2 eindstand.