Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 9
Celtic wint tegen rode lantaarn
Pieter Marius

Celtic Glasgow heeft vandaag een makkelijke zege geboekt tegen rode lantaarn Livingston. The Bhoys haalden het met een 5-0 forfaitscore. Dankzij deze zege nadert Celtic tot twee punten van The Hearts, die
morgen nog in actie komen.

Bij de bezoekers verwees Maciej Zurawski topschutter Hartson naar de bank. Naast hem startte Chris Sutton, die vorige week bewees volledig hersteld te zijn van een blessure. Celtic nam direct het heft in handen en was al vlug gevaarlijk met Sunsuke Nakamura. Roddy McKenzie kon zijn poging echter uit het doel weren. Livingston kon niets tegen de druk van de bezoekers inbrengen. Het was telkens bang afwachten toen de groen-witten een nieuw offensief inzetten. Toch duurde het tot na het halfuur vooraleer de eerste treffer viel te noteren. Een hoekschop van Maloney werd door Sutton verlengd richting McManus. Die aarzelde niet om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Net voor de rust kon ook Maloney zijn goaltje meepikken op aangeven van Stilian Petrov.

Ondanks de comfortabele voorsprong bleef Celtic offensief voetballen. Na 50 minuten kon Maciej Zurawski de 3-0 binnenkoppen. Een tiental minuten later was het Sutton die de netten deed trillen. Nadat een vrije trap van Maloney in de muur belandde knalde hij de bal voorbij McKenzie in doel. Livingston werd van het kastje naar de muur gespeeld, en kon de thuisupporters geen aangename middag bezorgen. Halfweg de tweede helft kregen ze een vijfde doelpunt om de oren toen Craig Beattie met een laag schot kon scoren. Dit was het laatste wapenfeit van een namiddag eenrichtingsvoetbal.

Livingston: McKenzie, Mackay, Strong, Dorado, Dair, Brittain, Walker (Vincze 78), Adams, Pereira (Tierney 55), Dalglish (Snodgrass 67), Graham Barrett.

Celtic: Boruc, Telfer, Camara, Balde, McManus, Sutton, Nakamura, Maloney, Zurawski (Hartson 81), Beattie (Agathe 85), Petrov.