Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Ibrox Stadium
Rangers winnen overtuigend
Pieter Marius

De Glasgow Rangers hebben vandaag bewezen dat ze nog steeds kunnen winnen. Ze waren in eigen huis een klasse te sterk voor Dunfermline Athletic. Uiteindelijk wonnen The Gers met 5-1 cijfers.

In een kolkend Ibrox stadion hadden de Rangers maar één enkele opdracht: winnen. Het besloot dan ook direct de aanval te kiezen. Na tien minuten kregen ze een eerste kans. Het was verdediger Olivier Bernard die de bal voor doel bracht. Chris Burke zijn volley waaide echter naast het doel van Halliwell. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg toch loon naar werken. Het was Thomas Buffel die zijn ploeg op voorsprong bracht. Na dit doelpunt ging het tempo omlaag. Beide ploegen konden moeilijk voor gevaar zorgen. Het duurde tot de 38ste minuut vooraleer we een nieuwe kans kregen. Burke stuurde Dado Prso de diepte in. Die aarzelde niet en trapte de bal hoog in doel. Met een mooie 2-0 voorsprong gingen de Rangers de rust in.

In de aanvangsfase van de tweede helft konden ook de bezoekers voor gevaar zorgen. Na een inworp van Greg Ross kon Derek Young de bal voor doel brengen. Daar kon de volledig ongedekte Hunt de aansluitingstreffer scoren. Een kwartier later werd Dunfermline terug met de neus op de feiten gedrukt. De Argentijn Nieto nam de plaats in van Thomas Buffel, en bleek direct trefzeker. Met een prachtige volley verrasste hij keeper Halliwell. Toen Peter Loverkrands vier minuten later de 4-1 binnentrapte was het helemaal over voor de bezoekers. In de slotfase van de partij zorgde de ingevallen McCormack voor de 5-1 eindstand. De Rangers hebben na deze zege zestien punten, en volgen op een derde plaats.

Rangers: Waterreus, Ricksen, Bernard, Kyrgiakos, Rodriguez, Ferguson (Lowing 77), Burke (McCormack 56), Murray, Lovenkrands, Buffel (Nieto 70), Prso.

Doelpunten: Buffel 15, Prso 38, Nieto 71, Lovenkrands 75, McCormack 86.

Dunfermline: Halliwell, Labonte, Zambernardi, Scott Wilson, Thomson, Derek Young, McCunnie, Makel, Ross, Horsted (Burchill 70), Tarachulski (Hunt 51).

Doelpunten: Hunt 54.

Bezoekers: 48,374

Scheidsrechter: J Underhill