Duff 3 weken buiten strijd

Ruben Verhaeghe
| 0 reacties
Duff 3 weken buiten strijd
Foto: © SC

De Ier Damien Duff, die geblesseerd is aan de knie, is voor minstens drie weken buiten strijd. De blessure van Duff is een enorme aderlating voor zowel Ierland als Chelsea.

De Ieren moeten het vanavond dus zonder de aanvallende middenvelder stellen in hun match tegen Zwitserland. Een match die nota bene beslist over wie aan het WK mag deelnemen. De Ieren kunnen zich nog rechtstreeks plaatsen als ze winnen van Zwitserland én als Frankrijk er niet in slaagt "klein broertje" Cyprus te verslaan. In het andere geval speelt Ierland barrages of, in het ergste geval, is het volledig uitgeschakeld.

Duff blesseerde zich in de kwalificatiematch tegen Cyprus aan de knie en zal één interland niet kunnen spelen. Hij zal door zijn inactiviteit van drie weken niet kunnen aantreden tegen Bolton, Everton en Blackburn in de Premier League. In de Champions League mist Duff de partij tegen Betis Sevilla en in de League Cup de wedstrijd tegen Charlton. De blessure komt dus op een hoogst ongelegen moment in het seizoen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties