livLiverpool FC
blrBlackburn
1-0
Datum: 15/10/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Anfield Road
Blackburn nipt onderuit bij Liverpool
Luc Goderis
| 0 reacties
Blackburn nipt onderuit bij Liverpool
Foto: © SC

Eén doelpunt Djibril Cissé was voor de Reds genoeg om de drie punten thuis te houden.  Een kwartier voor tijd scoorde hij na een vrije trap.
Blackburn speelde bijna een uur met een man minder.  Zurab Khizanishvili werd met rood naar de kleedkamers gestuurd nadat hij Cissé op de rand van het strafschopgebied foutief onderuit haalde.  De daaropvolgende vrije trap van Boudewijn Zenden spatte op de dwarsligger uiteen.  
De bezoekers organiseerden zich, na de uitsluiting van de Georgische verdediger, uitstekend en Brad Friedel werd amper bedreigd.  
Eerder had de thuisploeg een hele resem kansen afgedwongen maar Peter Crouch, Cissé en Mohamed Sissoko werkten allen veel te zwak af.  Blackburn had ook zijn deel van de kansen maar Stephen Warnock, Djimi Traore en Xabi Alonso kwamen telkens gepast tussenbeide.
Na de uitsluiting haalde Mark Hughes aanvaller Paul Dickov naar de kant en speculeerde met de inbreng van een extra verdediger (Andy Todd) voluit op de 0-0.  Blackburn kwam net voor het uur goed weg.  Tugay schoffelde Warnock onderuit in de zestien maar scheidsrechter Halsey had niets gezien.
Een kwartier voor tijd mocht Alonso vanop de rand van het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap.  Robbie Savage had er Boudewijn Zenden onderuit gehaald.  Hij tikte opzij naar Cissé en de Fransman schoof de bal laag voorbij het muurtje en voorbij Friedel.  1-0.
De wedstrijd bloeide nu weer helemaal open en Shefki Kuqi had de gelijkmaker aan de voet.  De Fin glipte door de buitenspelval maar kon niet besluiten.  Fernando Morientes verkeek voor Liverpool tot tweemaal toe de kans om de voorsprong nog te verdubbelen.  Het bleef 1-0.
Na de wedstrijd bevestigde Blackburn-manager Mark Hughes in beroep te zullen gaan tegen de uitsluiting van Khizanishvili.