Cappellen
wsbWS Bruxelles
1-1
66' Kevin Serville (pen)
Datum: 15/10/2005 19:30
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Opnieuw gelijkspel voor Cappellen
Giovanny Saelens

Woluwe behaalde in het Jos Van Wellen een meer dan verdiend gelijkspel. Voor de derde keer in evenveel wedstrijden zag Cappellen binnen de vijf minuten een voorsprong verdwijnen door een gebrek aan concentratie. Deze wedstrijd werd overigens gekruid door drie betwiste strafschopfases waarbij scheidsrechter Kasprzak telkens de ogen sloot.

Zeer vroeg in de wedstrijd stuurde Schoenmaekers Stevens de diepte in, maar de jonge spits besloot de open kans naast. Na iets meer dan een kwartier spelen werd Stevens gehaakt door Rusabana, maar Kasprzak wuifde het protest weg. Woluwe herstelde het evenwicht en speelde goed mee. Ngoh ging op snelheid voorbij Geeraerts, maar de voorzet werd door Pajot naast gezet. Even later moest Ferket uitkomen op de doorgebroken Pajot en aan de overzijde pakte Clepkens een schot van Da Silva. Op slag van rust had Ferket nog een prima redding nodig op een schot van Pajot.

Woluwe had de eerste mogelijkheid na de rust. Een vrije trap van Yasar bleef binnen het bereik van Ferket. Cappellen kwam na een uur op voorsprong. Da Silva joeg een afgeweken bal voorbij Clepkens. De vreugde was echter van korte duur. Serville kreeg immers een afgeweerde vrije trap voorbij Ferket. Woluwe rook zijn kans en Geeraerts trok Pajot neer, maar de bal ging voor de tweede keer niet op de stip. Vervolgens moest Ferket tweemaal Galeri van de 1-2 houden. In de slotfase was het toch Cappellen dat het dichtst bij de zege kwam. Cappellen claimde weer een strafschop toen Severeyns aangetikt werd en Schoenmaekers kwam net tekort om een voorzet van Delcour binnen te lopen. Een vrije trap van De Keyser was het laatste wapenfeit, maar Clepkens redde in extremis. Na afloop van de wedstrijd geraakten de gemoederen bij de bezoekers zodanig verhit dat zowel Galeri als Abdar nog rood kregen.

Cappellen verloor voor de derde maal op rij punten en staat voor een zwaar drieluik met verplaatsingen naar Dender en RC Mechelen en een thuiswedstrijd tegen Turnhout.