Pires excuseert zich bij fans

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Pires excuseert zich bij fans
Foto: © SC

Robert Pires excuseert zich bij de Arsenal-supporters en trainer Arsène Wenger voor zijn actie gisteren tijdens de wedstrijd tegen Manchester City. Pires en Henry probeerden Johan Cruijff na te doen door bij een strafschop een pass te geven aan een medespeler. De actie mislukte echter.
 
Op het uur kreeg Arsenal, bij een 1-0 voorsprong, een  strafschop en de kans om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. De Gunners wilden er echter iets speciaals van maken en doelman David James verrassen met een zogeheten ‘Cruijff-strafschop’. Pires raakte de bal amper aan zodat Henry dus geen kans tot schieten kreeg. Weg strafschop, weg geruststellende voorsprong. Arsenal sloot de wedstrijd winnend af, maar in het laatste kwartier was het nog bibberen en beven geblazen op Highbury.
 
“Ik wilde dit eigenlijk niet doen”, verklaarde Pires achteraf. “Het was een ‘close game’ en we kregen een uitstekende mogelijkheid op de 2-0. Achteraf kregen we het nog moeilijk door deze misser. Ik wil mijn excuses aan de supporters en de trainer aanbieden.” De middenvelder probeerde zich nog wel te verdedigen. “Het was een idee van Henry. Hij houdt van het spelletje en wil altijd iets nieuws proberen. Enkele dagen geleden op training slaagden we wel in ons opzet. Maar in deze fase van de wedstrijd wilde ik het eigenlijk niet doen.” [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties