Turnhout onderuit tegen Woluwe

Anthony Van der Planken

Zaterdagavond om 20 uur stond de wedstrijd KV Turnhout – WS Woluwe op het programma. Turnhout verloor in het eigen Stadsparkstadion met 0-1.

Het eerste gevaar kwam van Woluwe-speler Pajot. Hij kon vrij aanleggen, maar doelman Horsten redde met de knie. Even later werd Govaerts aangespeeld, maar die stond te schuin voor doel om af te drukken.
Het was Woluwe dat op voorsprong kwam via een afstandschot van Beersaerts, dat net onder de lat binnen viel. Kort daarop trof Pajot de dwarslat.

Dan toch eens Turnhout met Bruno Versavel, die een prachtig schot in huis had, maar de save van doelman Clepkens was al even prachtig. Turnhout bracht ondermaats voetbal en stond bij de pauze terecht op achterstand.

Kort na de rust probeerde Beersaerts een strafschop af te dwingen en die werd dan ook toegestaan door de ref. Pajot nam de verantwoordelijkheid, maar de strafschop werd gepakt door Horsten. Heut wist even later de bal tegen de lat te prikken, ook hier kwam de thuisploeg goed weg.
Jannssens kreeg niet veel later zijn tweede gele kaart en mocht dan gaan douchen. Turnhout met tien. In de laatste minuut was het alles of niets voor Turnhout. Doelman Horsten ging mee op hoekschop en zijn kopbal ging maar net over.

Het werd dus een pijnlijke nederlaag voor de thuisploeg. Turnhout speelde zonder insppiratie en wist in de gehele wedstrijd maar twee goede kansen af te dwingen. [AN]