Belangrijkste oefeninterlands op een rij

Philippe Crols

Dit weekend stonden er overal in de wereld oefeninterlands op het programma. Daar zaten een paar meer dan leuke affiches tussen. Wat dacht u bijvoorbeeld van Argentinië - Engeland, Nederland - Italië of Frankrijk - Duitsland? Voetbalkrant zet de drie topconfrontaties op een rijtje.

Argentinië - Engeland  2-3

Vriendschappelijke wedstrijd of niet, duels tussen Argentinië en Engeland worden altijd op het scherp van de snee gespeeld en dat was ook zaterdag het geval. De Argentijnen waren een tikkeltje beter in de eerste helft en kwamen via Hernan Crespo na 35 minuten op voorsprong. Niet veel later maakte Wayne Rooney gelijk. 1-1 was ook de ruststand. Tien minuten na rust bracht Ayala de Zuid-Amerikanen weer op voorsprong. Argentinië leek het te gaan halen, maar Michael Owen wist in de laatste drie minuten nog twee maal te scoren. Zo won Engeland dus toch nog van de grote rivaal uit Argentinië. [uitgebreid verslag]

Nederland - Italië  1-3

De Nederlanders wisten zich al bij al zeer makkelijk te plaatsen voor het Wereldkampioenschap van volgend jaar. Het verloor geen enkele wedstrijd in de groepsfase, maar in de oefeninterland van zaterdag was Italië toch te sterk. Nochtans zag het er na 38 minuten goed uit voor de troepen van Marco van Basten. Ryan Babel had Oranje immers op voorsprong getrapt. Italië ging echter nog wel met een voorsprong de rust in dankzij doelpunten van Gillardino en Vlaar. Die laatste verwerkte de bal in zijn eigen doel. Net na rust legde Toni de 1-3-eindcijfers vast.

Frankrijk - Duitsland  0-0

In Frankrijk - Duitsland werd er niet gescoord. De bezoekers, die eveneens gastheer zijn voor het komende WK, kregen via Podolski een goede kans in de eerste helft. Ook Deisler was nog gevaarlijk op vrijschop. Aan de overkant wist Thierry Henry zijn ploegmaat van bij Arsenal, Jens Lehman, niet te verschalken. Het bleef 0-0 en dat was voor de ploeg van Jürgen Klinsmann eigenlijk wel een opsteker. De Duitsers kregen immers al verscheidene malen met verwoestende kritiek af te rekenen, maar hun prestatie in het Stade de France was zeer degelijk tot goed. Dat vond ook de Duitse bondscoach. [uitgebreid verslag]