Jonge Duivels winnen in Oekraïne

Philippe Crols

De jonge Duivels hebben in Oekraïne een schitterende uitgangspositie bij elkaar gevoetbald. Kevin Vandenbergh was zaterdag in de vooravond de man van de match. De Belgen wonnen met 2-3 en Vandenbergh maakte alle drie de Belgische doelpunten.

Ruim 12.000 toeschouwers kwamen naar de wedstrijd kijken in Oekraïne. Die mensen zagen dat de Belgen na twintig minuten op voorsprong kwamen. Eerst knalde Mohammed Messoudi de bal nog tegen de paal, maar Kevin Vandenbergh was goed gevolgd en trapte van dichtbij de 0-1 binnen. Echt lang genieten van die voorsprong was er niet bij voor de bezoekers, want zeven minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. Na een mooie combinatie van de thuisploeg trapte Poekanitsj de bal hard en schuin voorbij Bram Verbist in doel, 1-1. Net voor rust scoorde Vandenbergh opnieuw. Hij mocht randje buitenspel doorgaan en trapte de 1-2 knap voorbij de Oekraïense doelman. 1-2 was ook de ruststand.

Als u de voorbije zomer naar het Wereldkampioenschap voor jongeren heeft gekeken, dan kent u ongetwijfeld de jonge Aliev nog. De man met de schitterende vrijschop bracht de stand net na rust in evenwicht. Faris Haroun gaf hem de bal cadeau en daar wist de middenvelder wel raad mee. Hij knalde met links de bal in doel, 2-2. Na een uur spelen was Kevin Vandenbergh daar echter weer. Eerst bracht Messoudi de bal tot bij Haroun. De middenvelder van Genk zette voor richting zijn ploegmaat die aan de tweede paal ongehinderd de 2-3 kon scoren. In de slotfase kreeg Haroun nog de kans op de 2-4, maar hij verknalde die. Het bleef dus 2-3 en de jonge Belgen hebben zeker wel een goede uitgangspositie vervorven. De return vindt woensdag plaats in Lokeren. Als de Belgen dan winnen of gelijkspelen zijn ze hoedanook gekwalificeerd voor het komende EK. Zelfs als er met 0-1 of 1-2 verloren wordt zijn de Belgen gekwalificeerd.