Bayern wil topschutter Serie A

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Bayern wil topschutter Serie A
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayern Mûnchen is op zoek naar een nieuwe aaanvaller en heeft zijn pijlen gericht op de Italiaan Luca Toni. De 28-jarige spits van Fiorentina is aan een uitstekend seizoen beizg en heeft daarmee de aandacht van verschillende Europese topclubs getrokken.
 
Door de blessure van Roque Santa Cruz moet Bayern op zoek naar een scorende spits, die na nieuwjaar inzetbaar is in de Champions League. Toni speelde zich de afgelopen maanden zowel in eigen land als in Europa in de kijker en staat bovenaan op het verlanglijstje van Felix Magath. Aangezien Fiorentina geen Europees voetbal speelt kan hij na de winterstop in het kampioenenbal aantreden. De Duitse landskampioen zal wel diep in de buidel moeten tasten voor Toni, die zich zo goed als onmisbaar maakte voor zijn club.
 
In de Serie A heeft Toni een groot aandeel in de schitterende prestaties van Fiorentina, dat derde staat achter Juventus en AC Milan. Met dertien doelpunten voert hij de topschutterstand aan en is hij verantwoordelijk voor meer dan de helft van de Viola-doelpunten. Ook bij de nationale ploeg is Toni succesvol. Tegen Wit-Rusland zorgde hij met een hattrick voor de Italiaanse zege en afgelopen weekend was hij nog trefzeker tegen Nederland. [BA]

Foto: channel4.com
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties