Leiderpositie weer aan wijziging toe

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Leiderpositie weer aan wijziging toe
Foto: © SC

Op de 12de speeldag staan voorlopig met SV Oudenaarde – WS Lauwe en VG Oostende drie ploegen aan de leiding in Vierde A. Eén essentieel verschil: VG Oostende heeft één wedstrijd meer gespeeld en is ook om die reden zondag vrij. Het is te verwachten dat we weer een leidersduo zullen krijgen. Alhoewel, want in theorie staan Oudenaarde en Lauwe voor geen gemakkelijke opdrachten.
 
Leider SV Oudenaarde moet, na de midweek-nederlaag bij Oostende, zich alvast manifesteren bij SK De Jeugd Lovendegem. De thuisploeg kan anderzijds de punten goed gebruiken wegens blijven laveren onderaan het klassement. De Jeugd won nog maar twee wedstrijden. Telkens gebeurde dit in uitmatchen maar nog nooit dit seizoen op eigen veld. Tijd om met die slechte traditie te breken? ,,Dat kan als we een goede dag hebben en de leiders ons onderschatten’’ aldus Lovendegemspeler Davy De Maertelaere. ,,We hebben trouwens nog een zwaar programma af te werken vooraleer we de winterstop ingaan. Na Oudenaarde volgt URS Centre en Oostende. Notabene allemaal kleppers die bovenaan prijken. Slechts Oostnieuwkerke is een rechtstreeks concurrent in die gevaarlijke zone waarin we toeven. Hopelijk kunnen we uitvoeren wat we vorig seizoen deden: winnen bij Oudenaarde’’.
 
Medeleider WS Lauwe neemt het op eigen veld op tegen middenmoter St. Eloois-Winkel. Een West-Vlaamse derby die Lauwe niet mag verliezen want men wil bij WS zolang mogelijk het ongeslagen imago verder koesteren. Vorige week verloor Winkel op eigen veld en zal alvast steviger uit de hoek moeten komen om de thuisploeg op het verkeerde been te zetten.
 
Blijkbaar zit Oostnieuwkerke, ondanks die 13de plaats, niet in een dipje, integendeel zelfs want wie bij Oudenaarde een punt kan wegkapen moet in staat zijn om ook een subtopper zoals URS Centre een loer te draaien. Want punten zijn broodnodig om de aansluiting met de middenmoot niet uit handen te geven.
 
Peruwelz, inmiddels opgeklommen naar een gedeelde vijfde plaats, speelt gastheer voor Wevelgem City dat evenveel punten heeft of de Henegouwse thuisploeg. Hopelijk laat City zich niet weer in de maling zoals vorige week tegen Lovendegem waardoor twee kostbare punten de mist ingingen.
 
Evenzeer een spannend duel staat geprogrammeerd in Diksmuide alwaar Gent-Zeehaven zijn opwachting maakt. Bij Gent ligt het droomscenario klaar. ,,Mijn droomscenario is winnen met een Arsenalscore’’ zegt Zeehaventrainer Eric Ceulemans. ,,Ik besef dat Diksmuide een loodzware opdracht wordt want de thuisploeg heeft een onwrikbare thuisreputatie. Een stevig blok met Maertens en Planquette als uitschieters. Wegens een varia aan redenen heb ik amper twee spitsen tot mijn beschikking. Het wordt dus tot aan de jaarwisseling ons een beetje behelpen. En hopelijk kunnen we dan een nieuwe spits aanwerven’’.
 
De overige twee duels staan zowat in het teken van de weg naar minder gevaarlijke oorden. Dat is minder het geval voor SV Zottegem (11de plaats) dat zich met drie punten kan verrijken als het Evergem Center (12de) op slechts één punt, kan verslaan. Bij Evergem maakt men zicht sterk dat winnen bij Zottegem geen probleem mag zijn. De zege vorige week tegen Eine was hoopgevend voor Center. Zottegem was vorige week vrij en zal op eigen veld niets willen prijsgeven. Spanning troef meteen!
 
Helemaal onderaan krijgt ,,voorlaatste’’ WIK Eine het bezoek van rode lantaarn Gistel, dat zoals iedere week, moedig tracht de score aan de lage kant te houden. Vorige week kwamen de West-Vlamingen voor de eerste keer dit seizoen op voorsprong en waarom zouden ze dat niet kunnen herhalen bij Eine. Maar logischerwijze zou de thuisploeg ook dit onervaren varkentje moeten kunnen wassen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties