Borussia is een aanvaller rijker

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Borussia is een aanvaller rijker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Ghanees Matthew Amoah verhuist na de winterstop naar Borussia Dortmund. De spits speelt momenteel nog voor het Nederlandse Vitesse Arnhem. Bij de Borussen tekende Amoah een contract tot de zomer van 2008. Hij moet wel nog een medische keuring ondergaan.

Met die transfer kan Vitesse nog wat geld vangen voor de 25-jarige international. Zijn contract liep op het einde van dit seizoen af en hij had al eerder aangegeven dat hij aan een nieuwe avontuur toe was.

Amoah speelt al sinds het seizoen 1998-1999 in loondienst van de Gelderlanders. Hij werd wel een jaar later tijdelijk gestald bij Fortuna Sittard. Amoah speelde voor Vitesse 170 wedstrijden waarin hij zestig keer doel trof.

De Ghanese spits is ondertussen al de vierde speler die de Nederlandse trainer Bert Van Marwijk uit zijn vaderland aantrekt. Hij haalde eerder al de Pool Ebi Smolarek weg bij Feyenoord en ook Dennis Gentenaar (NEC Nijmegen) en Cedric Van der Gun (ADO Den Haag) verhuisden onder zijn bewind naar het Westfalenstadion. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties