Cicinho nu echt van Real

Philippe Crols
| 0 reacties
Cicinho nu echt van Real
Foto: © SC

Er heerste eventjes twijfel over de transfer van Cicinho naar Real Madrid, maar de deal is uiteindelijk toch afgerond. De Braziliaan verhuist dus naar Santiago Bernabeu. 

Cicinho zal normaal vanaf 1 januari 2006 op de Madrileense loonlijst staan. De Braziliaanse rechtsachter wordt algemeen aanzien als de ideale opvolger voor Cafu bij het Braziliaanse nationale elftal en wierp vorig seizoen al hoge ogen op de Confederations Cup. De 25-jarige Cicinho tekende in de Spaanse hoofdstad een contract voor 5 jaar. Hij komt over van het Braziliaanse Sao Paulo. De Brazilianen kregen ongeveer vier miljoen euro voor Cicinho. 

Door deze aankoop lijkt Real Madrid dan toch niet vergeten te zijn dat een team niet alleen uit aanvallende spelers bestaat, al is Cicinho natuurlijk een alles behalve behoudende verdediger. De Braziliaanse kolonie in Madrid breidt ondertussen al maar uit. Met Roberto Carlos, Robinho, Julio Baptista en Ronaldo hadden de Madrilenen al vier Brazilianen op de loonlijst staan. Omdat men in Spanje maar drie niet-Europese spelers mag opstellen hebben een paar Brazilianen een Spaans paspoort gekregen. Daardoor omzeilde Madrid dit regeltje en kon het Cicinho zonder problemen aankopen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties