Analyse Winteranalyse KV Mechelen

Truyens Himke
| 0 reacties
Winteranalyse KV Mechelen
Foto: © SC

Winteranalyse - KV Mechelen

KV Mechelen staat na vijftien speeldagen op een voorlaatste stek en kan een rustig seizoen wel vergeten. De voorspellingen zagen er anders wel rooskleurig uit voor de Maneblussers, nu zal het moeten gebeuren in de terugronde.
 
Net als de andere nieuwkomers had KV Mechelen de intentie om een plaats in de linkerkolom te veroveren. Een seizoen waarin alles kon maar niets moest, luidde de leuze. De kampioenenploeg van vorig seizoen bleef bijna volledig en werd nog aangesterkt met enkele spelers van bijvoorbeeld Feyenoord. Zo kwam Dennis Masina, Milan Beelenkamp, … naar de Dijlestad om de geelrode kleuren te verdedigen.
 
KV Mechelen kende zeker en vast geen uitmuntende voorbereiding en al snel zou duidelijk worden dat het een moeilijk seizoen ging worden. Toch bleef iedereen geloven in de capaciteiten van Mechelen en zou een rustig seizoen geen problemen mogen opleveren.
Maar al meteen bij de eerste officiële wedstrijd was het raak, Malinwa kon op eigen veld niet winnen van Union SG. De twee wedstrijden daarop werden beiden verloren tegen Virton en Bergen. De roodgelen zakten weg in het klassement en de trouwe supporters begonnen zich zorgen te maken. Een kleine ommekeer leek in de maak toen Mechelen ging winnen op het veld van Geel en nadien Deinze verpletterde. Toch was de vreugde slechts van korte duur, het ging zelfs van kwaad naar erger. Malinwa kon op geen enkel ogenblik overtuigen en kreeg de bal maar niet tegen de netten.
 
Bij velen kwamen twee vragen naar voren: “Willen ze niet of kunnen ze niet beter?” Voor de Nederlandse trainer, André Wetzel, was het duidelijk. Met deze middelen kan een ploeg niet handhaven in tweede klasse. De trainer besliste dan ook op grond van “er een andere mening op na te houden in verband met de transferpolitiek van Mechelen” er een punt achter te zetten.
De optimisten onder de supporters dachten dat het nu ging gebeuren. Voor de vierde maal in zijn carrière mocht Zivica Kanacki de hete kolen uit het vuur komen halen en Mechelen terug nieuw leven in blazen.
De realisten daarentegen kenden de waarheid en wisten dat er niets zou veranderen. Het nieuwe trainersduo van Mechelen kreeg geen voet aan grond en moest vrede nemen met twee gelijke spelen en verlies van KBHZ na een zeer triestige partij voetbal. Een wedstrijd waarna je als fan beschaamd bent om te zeggen dit is mijn ploeg. Malinwa staat momenteel op de voorlaatste stek in het klassement en wacht een lange terugronde.

De winterstop kan dan wel een rustperiode zijn voor de spelers, de technische staf zal zeker en vast niet stil kunnen zitten. Mechelen heeft dringend nood aan scorend vermogen en stabiliteit in de verdediging. Voor dit laatste werd Serbest reeds terug gehaald.

    => Lees de voorbeschouwing van KV Mechelen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties