Ivoorkust sterker dan Stuttgart

Philippe Crols

Afrikaanse landenteams die met het oog op de komende Afrika Cup een oefenwedstrijdje spelen tegen clubteams is niets nieuws. Zo ging VFB Stuttgart vrijdag onderuit tegen Ivoorkust.

Stuttgart ging de winterstop in als de nummer zes van de Bundesliga. Voor die club is dat eerder een matig resultaat. Ivoorkust van zijn kant leeft op een wolk, want het land is één van de favorieten voor de komende Afrika Cup en bovendien mogen de Ivorianen aan het einde van het seizoen ook nog eens naar het WK in Duitsland. Vrijdag bleken de Ivorianen te sterk voor de Duitsers. Nochtans was het wel Stuttgart dat als eerste op voorsprong kwam. Net voor rust scoorde Ljuboja de 1-0. De spits maakte dit seizoen al veel belangrijke doelpunten voor zijn team. Na rust ging bij de Bundesligaclub het licht uit. Arouna Koné, ex-Lierse en nu PSV, tekende de gelijkmaker aan. Dat gebeurde net na rust. Verder in de tweede helft wist Baki nog twee maal te scoren. Zo stond het na 90 minuten 1-3 in het voordeel van Ivoorkust.