Ajax versterkt zich met Gentenaar

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ajax versterkt zich met Gentenaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er was al een tijdje sprake van een overgang van doelman Dennis Gentenaar van Borussia Dortmund naar Ajax Amsterdam, maar nu is ze ook definitief. De Nederlander maakt nu nog het seizoen af bij de Borussen, maar verhuist deze zomer transfervrij naar de ArenA waar hij een contract voor drie seizoenen onderschreef. Zo heeft Ajax terug drie volwaardige doelmannen in de selectie.

Gentenaar moet in Amsterdam de Zuid-Afrikaan Hans Vonk vervangen die niet in Nederland wil blijven en hoopt dat hij vanaf volgend seizoen in eigen land aan de slag kan. Gentenaar, voor hij naar Dortmund vertrok het sluitstuk van NEC Nijmegen, moet nu de concurrentie aangaan met de jongelingen Maarten Stekelenburg (23) en Kenneth Vermeer (20).

Martin Van Geel zei bij de afhandeling van de transfer dat Gentenaar de enige van de drie is die al heel wat ervaring heeft in de Eredivisie. Ajax heeft ondertussen nog twee andere vrij ophefmakende transfers gedaan met het oog op volgend seizoen met de aanwerving van de Deen Kenneth Perez (van AZ Alkmaar) en oude rot Jaap Stam (van AC Milan). De Ajacieden hopen door met de nodige ervaring aan te trekken er meer evenwicht zal komen in de jonge selectie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties