Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inzaghi trapt AC Milan voorbij Lyon
Ruben Claesen

In een bruisend San Siro heeft AC Milan zich kunnen verzekeren van een plekje in de halve finales van de Champions League. De Italianen beten zich lange tijd de tanden stuk op de sterke Franse verdediging, waar Cris een hoofdrol opeiste, maaar na lang wroeten was het toch maar weer Inzaghi die zijn duivels ontbond.

De beginfase was voor Lyon, dat helemaal niet onder de indruk was van de Rossoneri. Het eerste echte gevaar kwam evenwel van de thuisploeg. Serginho bediende de naar de eerste paal spurtende Inzaghi, de hoek was iets te scherp. Even later alarmfase rood voor de Milanese defensie, toen Dida naast een terugspeelbal trapte, Wiltord kon echter niet profiteren van de misstap van de Braziliaanse numero 1. In de twintigste minuut miskeek ook Kaladze zich op een Franse lange bal, Fred was te verrast om Dida te passeren, de rebound-lob van Malouda was een metertje te hoog. Even later was Dida bijna gevloerd door een vrije trap van Juninho, die de bal met zijn gekende curve naar de keeper kegelde, Dida had echter een goeie reflex in huis. Drie minuten later sloeg Milan toe. Een foute pas van Fred lag aan de basis van de uitbraak van Seedorf, die met een gemeten voorzet Inzaghi bediende, 1-0, prachtige goal, zij het onverdiend. Rond het halfuur hingen de bordjes weer in evenwicht. Na een vrije trap van wie anders dan Juninho kwamen drie spelers alleen voor Dida, Diarra was de gelukkige en kon de 1-1 binnenkoppen. Dida en zijn verdediging gingen hier helemaal niet vrijuit.Vijf minuten voor rust kwam Lyon bijna op voorsprong, maar de kopbal van Fred trof de buitenkant van de paal. Een leuke eerste helft eindigde op 1-1.

De tweede helft begon aanvankelijk minder fel dan de eerste. Milan moest komen, maar ging spaarzaam om met de krachten. Op het uur kon Serginho op links doorstomen, Coupet moest zijn vuisten gebruiken. Drie minuten later mocht Serginho inwerpen, de bal kwam terecht bij Seedorf die hard uithaalde, maar zijn schot miste richting. Een kwartier voor tijd was het bijna zover, maar de kopbal van Kaka werd van de lijn gehaald. Lyon kon er niet veel gevaarlijks tegenover stellen, Milan dreigde het meeste. Twee minuten voor het ingaan van de blessuretijd was Giuseppe Meazza plotseling te klein. Een schitterende lange bal van de ingevallen Maldini bereikte Shevchenko, via de vingers van Coupet raakte zijn schot twee keer de binnenkant van de paal, vooralleer Inzaghi de winnende treffer kon binnentikken. De wedstrijd was toen nog niet afgelopen, maar was dat wel toen Clerc zich liet betrappen op een zeldzaam foutje door de bal te kort terug te spelen op Coupet, Shevchenko was er als de kippen bij om de de derde in het mandje te leggen. 3-1 bleef het, Lyon verdiende misschien meer, AC Milan zal nu Benfica of Barcelona partij geven.