Sevilla pakt overtuigend Uefa-beker

Kristof Blomme

Sevilla heeft de finale van de Uefa-beker gemakkelijk gewonnen. Middlesbrough werd met zware 4-0 cijfers verslagen. Voor de rust opende Luis Fabiano de score. In de slotfase zorgden Maresca, twee keer en Kanouté nog voor de zware eindcijfers.

Sevilla begon lichtjes als favoriet aan de partij. Na amper twee minuten kwam Alves, de rechtsachter van de Spanjaarden, voor het eerst opzetten. Zijn schot verdween twee meter naast. Ook Middlesbrough dreigde vroeg in de match. Een harde vrije trap van Rochemback werd door Palop weggebokst. Naarmate de eerste helft vorderde nam Sevilla steeds meer het heft in handen. Eerst zette Adriano zich knap door en konden Riggott en Schwarzer ternauwernood redding brengen. Even later dolde aanvaller Luis Fabiano met vier Engelse verdedigers om opnieuw Riggott op zijn weg te vinden. Na 25 minuten kwam Sevilla verdiend op voorsprong. Een knappe voorzet van Alves werd door de hoog opverende Luis Fabiano via de paal ingekopt. Ook de laatste kans was nog voor de Spanjaarden, maar Adriano knalde net over.

Na de rust kwam Maccarone Morrison vervangen. Bij Sevilla verving Kanouté de Argentijn Saviola. De beste kans in de beginfase van de tweede periode was voor Viduka. Een vrije trap van Rochemback kwam bij de stevige Australiër, maar hij vond Palop op zijn weg. Bij Middlesbrough kwam er met Yakubu nog een vierde aanvaller in de ploeg. Opnieuw kreeg Viduka een mogelijkheid, maar dit keer was zijn schot niet goed gericht. Een kwartier voor tijd gingen Navarro en Viduka in duel in het strafschopgebied. De spits wou een penalty, maar kreeg ze niet van de Duitse ref. Dat was meteen het begin van een dramatische slotfase voor de Engelsen. Navas kreeg de bal tot bij Kanouté, die op Schwarzer besloot. Maresca was echter goed gevolgd en verdubbelde de score. Niet veel later legde Kanouté de bal opnieuw af tot bij Maresca, die zijn tweede van de avond nette. In de slotminuut werd het zelfs nog 4-0 dankzij een doelpunt van Kanouté in de rebound. [AN]