Afonso Alves naar Heerenveen

viki meeuwis
| 0 reacties
Afonso Alves naar Heerenveen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het lijkt erop dat de Braziliaanse aanvaller Afonso Alves aan zijn laatste wedstrijd in de Allsvenskan gespeeld heeft. Volgens het Zweedse Sportbladet hebben zijn club Malmö FF en het Nederlandse Heerenveen een overeenkomst bereikt. De transfersom zou naar verluidt ongeveer 4,5 miljoen euro bedragen.

Al tijdens de winterstop had Heerenveen laten blijken dat ze interesse hadden in de Braziliaan maar het kwam niet tot een overeenkomst voor het sluiten van de transfermarkt op 31 januari.
 
De 24-jarige Afonso onderbreekt nu zijn vakantie in Brazilië en reist woensdag met zijn agent Roberto Tiburcio, naar Nederland voor verdere contractonderhandelingen.
Het contract van Afonso bij Malmö FF liep af in november 2007 en hij had eerder al te kennen gegeven dat hij een contractverlenging niet zag zitten.
 
Afonso Alves Martins Jr, zoals zijn volledige naam luidt, begon zijn carrière bij Atlético Mineiro. Begin 2002 kwam hij bij het Zweedse Örgryte IS terecht. Bij zijn debuut tegen DjurgÃ¥rden viel hij meteen op door een hattrick te scoren. Hij werd al snel één van de beste spelers in de Zweedse competitite. In 2004 verhuisde hij naar Malmö FF. Afonso is een technisch sterke speler en een specialist in vrijschoppen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties