Interview Reacties na Hamme-Geel

Kenneth Ringoot
| 0 reacties
Reacties na Hamme-Geel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de wedstrijd Hamme – Geel trokken uw 2 voetbalkranters naar de spelerstunnel om een paar reacties op te meten. Deze kan u hieronder vinden.
 
Peter Maes, trainer van Geel, was woedend na de wedstrijd en de kop van jut was vooral de scheidsrechter, “hij denkt dat hij alles onder controle had maar hij had absoluut niks onder controle” zei hij terwijl uit de Geelse kleedkamer een luide “voetbalbond maffia” weerklonk. Verder vond hij ook dat scheidsrechter Nzolo de spelers en trainer van Geel gedurende de hele wedstrijd provoceerde door zijn goedlachsheid. “Het is niet de eerste keer dat we problemen hebben met de scheidsrechter,” concludeerde Maes. Verder zei hij dat Geel een droomstart kende met het doelpunt maar bij de 1-1 was er een duidelijke fout gebeurd op Farssi en de scheidsrechter liet gewoon doorspelen. Toen richtte hij zijn pijlen op de pers, hij vond het schrijnend dat de berichten over Kortrijk en Geel de dag voor de belangrijke match op Hamme verschenen, volgens hem had dat een invloed op de spelers. “Dit is de druppel” zei een emotionele Maes tot slot.
 
De ontgoochelde Jo Vermast wou ons ook even te woord staan, toch was hij op zijn hoede voor impulsieve uitspraken. “Het is gedaan nu, onze laatste wedstrijden zijn nog voor de supporters” waren zijn eerste woorden. Hij wenste de Hammenaars proficiat maar vond dat de tweede goal er te makkelijk mocht komen, “in zo een fase moet je gewoon een professioneel foutje maken op het middenveld en dan komt die goal er nooit.” Ook hij leverde net zoals trainer Maes felle kritiek op de scheidsrechter en de bond, “het is overduidelijk dat Geel de eindronde niet mag winnen, anders halen ze zich nog meer problemen op de hals.”
 
We kregen ook Hamse matchwinnaar Mampuya te strikken voor een kort interview. Eerst informeerden we naar zijn gezwollen en bebloede lip. “Vlak voor tijd kreeg ik een elleboogstoot in de 16, ik bleef liggen omdat ik hoofdpijn had.” Verder was de kleine spits tevreden met zijn doelpunt, maar nog meer met de overwinning. “Ik vond de scheidsrechter goed vandaag, voor Geel was het een belangrijke match en als je dan verliest, komen er natuurlijk frustraties bij kijken” zei Mampuya. Tot slot blikte hij even vooruit naar zondag, “Als we winnen tegen Lierse staan we gelijk, met onze sterke thuisreputatie en voor dit publiek in een vol huis moet het zeker kunnen.” Hij sloot af met een straffe uitspraak: “Als we zondag winnen, staan we met één been in eerste!”
 
Na lang wachten verscheen ook scheidsrechter Jerome Efong Nzolo. Wij informeerden even naar zijn visie over de match. “Wij hebben ons werk zo goed mogelijk gedaan, natuurlijk als je verliest ben je ontevreden”.  Tot slot zei hij ook dat de zenuwachtigheid van directie en trainer in verband met extrasportieve redenen zich overzet naar de spelers in zulke wedstrijden.
 
Door Kenneth Ringoot en Bart Hermans
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties