KanaalTwee start vandaag met WK

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
KanaalTwee start vandaag met WK
Foto: © SC

Vanaf vrijdag 9 juni 2006 zijn de ogen van de wereld een hele maand lang gericht op Duitsland, waar de Wereldbeker gespeeld wordt. Die dag opent Robin Janssens vanaf 16u20 de deuren van de nagelnieuwe Wereldbeker-studio van KANAALTWEE voor 13 live-uitzendingen en in totaal 95 uur voetbaltelevisie.

De gasten van Robin op vrijdag 9 juni

Samen met Gilles De Bilde, onze vaste profeet van het aantrekkelijke voetbal, en analist Geert De Vlieger ontvangt Robin Janssens nu vrijdag de aanvoerder van de Rode Duivels, Timmy Simons en Maurice Engelen, de frontman van Praga Khan. Het Wereldbekernieuws van de dag wordt gebracht door Peter Morren.

De hommage aan de afwezige Rode Duivels
Onze eerste Wereldbeker-uitzending brengt een hommage aan onze nationale ploeg, met unieke beelden van op het vorige WK en een speciaal voor deze uitzending geschreven versie van de nieuwste hit van Praga Khan: Right or Wrong, uit hun nieuwe album Soundscraper. En ook het live publiek zal die dag de kleuren van onze nationale ploeg eren.

Kussen van Kelly

Kelly is klaar voor haar Wereldbeker-avontuur in Duitsland. Ze vertrekt vanuit België en naarmate ze de grens met het WK-land nadert, voelt ze de voetbalkoorts stijgen. Onderweg doet Kelly haar inkopen : een wegenkaart van Duitsland, een lippenstift en een mondspray. Voor de aankoop van die twee laatste items heeft ze immers een heel goede reden : ze zal telkens een kus proberen te bemachtigen van een opmerkelijke WK-figuur of –speler. Nadat ze haar accreditatie ophaalt in Keulen, besluit ze in Bensberg een bezoek te brengen aan de enige Rode Duivels die in Duitsland zijn. Raar maar waar … ‘The Red Devils’ zijn Zuid-Koreanen. De Koreaanse ploeg logeert in een heel chique hotel. Kelly probeert er binnen te geraken en een kus te bemachtigen van een Koreaanse topspeler.

De eigenzinnige kijk van Luk Alloo

Luk Alloo, een tv-man met een grenzeloze passie voor voetbal, levert nu vrijdag z’n eerste eigenzinnige bijdrage over de Wereldbeker en verliest het Belgische voetbal daarbij niet uit het oog. Tijdens elke Wereldbeker-avond op KANAALTWEE, in de aanloop naar de wedstrijd van 21u00, brengt Luk Alloo z’neigenzinnige kijk op het grootste voetbaltornooi op aarde. In z’n typische stijl relativeert, hekelt, becommentarieert, duidt, geniet, bewondert Alloo het voetbal en al z’n sterren. Hij verliest daarbij het voetbal in eigen land niet uit het oog en stelt zich telkens de vraag : Hoe kunnen we het Belgische voetbal beter maken?... met het oog op ’s lands voetbaltoekomst. Hij brengt elke keer een verrassend andere reportage en betrekt ook telkens alle gasten in de studio bij z’n betoog.

De openingsceremonie en de eerste matchen

Vrijdag wordt een drukke dag want Robin en zijn gasten gaan meteen 7 uur lang rechtstreeks op antenne : van 16u20 tot 23u20

16u20 De openingsceremonie
De openingsplechtigheid in het World Cup Stadium in München belooft een spektakel te worden met de ‘gründlichkeit’ én de hoogtechnologie die we van de Duitsers gewend zijn. Zoals elke grote openingsceremonie wordt dit genieten en meeleven. Nadien praat Robin met zijn gasten na over dit gebeuren en dan begint hét verlangen naar de allereerste match sterk de bovenhand te halen. Robin blikt vooruit op de sterke en minder sterke kanten én spelers van beide ploegen…

18u00 De openingsmatch Duitsland – Costa Rica
Vanaf 18u00 levert Wilfried Mostinckx vanuit München commentaar bij de openingswedstrijd van deze Wereldbeker : thuisland Duitsland tegen Costa Rica. Voor Duitsland is de druk immens en lijkt de ambitie te hoog gegrepen om voor de tweede keer, na 1974, in eigen land de Wereldbeker te winnen. Met 6 finaleplaatsen in de jongste 10 edities is Duitsland een gigant in het wereldvoetbal maar de huidige generatie is zeker niet de sterkste ooit. Costa Rica begint aan z'n tweede eindronde op rij. De verwachtingen van de Tico's zijn eenvoudig : beter presteren dan in 2002, toen het team ook al fraaie resultaten maar net niet de tweede ronde haalde.

21u00 Polen - Ecuador
Om 21u00 geeft Robin vanuit de studio in Vilvoorde het woord aan Jan Dewijngaert in het WK-stadion van Gelsenkirchen voor het commentaar bij de wedstrijd Polen – Ecuador. Het Poolse team teert op een groot scorend vermogen: de ploeg scoorde in elk van z'n kwalificatiematchen. Michal Zewlakow van Anderlecht is één van de weinige 'Belgen' op de Wereldbeker. Eén van de meest opzienbarende prestaties in de kwalificatiefase kwam van het bescheiden Ecuador, dat in de aartslastige Zuid-Amerikaanse zone zowel wereldkampioen Brazilië als Argentinië klopte. Voor 2001 was Ecuador voornamelijk bekend om z'n bananen en z’n olie, maar sinds de historische kwalificatie voor hun eerste WK in 2002 worden de Tricolores enorm gerespecteerd in Zuid-Amerika.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties