Valerengen gaat af, Dynamo Kiev niet

Philippe Crols

Valerengen werd vorig seizoen nog door Club Brugge uit de Champions League gehouden en het ziet er voorlopig niet echt naar uit dat de Noren het kampioenenbal dit seizoen wel gaan halen. In Tsjechië werd er niet bepaald een goed resultaat neergezet met het oog op de return van volgende week. Wat die return betreft, daar moet Dynamo Kiev zich helemaal geen zorgen meer over maken.

Liepaja - Dynamo Kiev  1-4

Dynamo Kiev kan het volgende week rustig aan doen tegen Liepaja. De Oekraïners legden woensdag de basis voor de derde voorronde. Na twintig minuten spelen zette Rincon de bezoekers uit Kiev op een 0-1-voorsprong. Op het halfuur telde Dynamo met twee rake prikken de thuisploeg helemaal uit. Eerst scoorde Shatskikh en enkele minuten later flikkerde er al 0-3 op het scorebord na een goal van de Letse aanvaller Verpakovskis. De stevige verdediger Gavrancic deed tien minuten voor tijd ook zijn duit in het zakje door de 0-4 te scoren. De goal van Kalonas in de slotfase zal meer dan waarschijnlijk enkel en alleen maar voor de eer en de statistieken zijn.

Mlada Boleslav - Valerengen  3-1

Valerengen heeft dus een vrij slechte uitgangspositie verworven woensdagavond. Tegen het nietige Mlada werd er met 3-1 verloren. De Noren wisten niet waar ze het hadden tijdens de eerste twintig minuten. Nadat Pecka na vijf minuten spelen de score had geopend, wist ook Matejovsky nog voor het verstrijken van minuut twintig twee maal de weg naar doel te vinden. En toch behouden de Noren nog een kans op de volgende ronde. Twintig minuten voor tijd scoorde Gashi het enorm belangrijke doelpunt op verplaatsing. De return van volgende week wordt allicht nog zeer spannend.