Zagallo niet langer bij nationale ploeg

Zagallo niet langer bij nationale ploeg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oud-Braziliaans bondscoach Mario Zagallo maakt niet langer deel uit van de omkadering bij de Braziliaanse nationale ploeg. Hij is één van de slachtoffers van de herstructureringen die na het WK-debacle doorgevoerd werden. Zagallo was in Duitsland nog als technisch coördinator en als assistent-coach  aanwezig bij de Braziliaanse nationale ploeg.

Zagallo had gisteren een gesprek met de Ricardo Teixeira, de bondsvoorzitter van de Braziliaanse voetbalbond. Iets later deelde de CFB, de Confederão Brasileira de Futebol, het nieuws mee. Teixeira zei ook dat voor Zagallo misschien een andere functie binnen de bond is weggelegd want Zagallo is nu eenmaal niet weg te denken bij de Braziliaanse ploeg.

Zagallo, zelf als voetballer een aanvaller, werd als speler wereldkampioen met Brazilië in 1958 en 1962. Hetzelfde kunstje deed hij nog eens over als trainer in 1970. Zagallo was ook bondscoach op de WK's in 1974 en 1998 maar toen kon hij de wereldbeker niet veroveren. In 1994 en in 2006 was hij assistent-trainer onder Carlos Alberto Parreira.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties