Speeldag: Speeldag 1
Stadion: HSH Nordbank Arena
Kompany en HSV laten punten liggen
Harald Berings

Gisteren had Bayern de druk op titelconcurrent HSV vergroot door op eigen veld te winnen van Borussia Dortmund. Die druk was voor de Hamburgers blijkbaar te groot: na enkele flagrante beslissingen van de scheidsrechter ging Arminia Bielefeld met een punt lopen uit de AOL Arena.

Thomas Doll moest voor aanvang van de openingswedstrijd wat puzzelen, na het vertrek van sterkhouders Daniël van Buyten en Sergei Barbarez en de afwezigheid van Khalid Boulahrouz. Onze landgenoot Vincent Kompany kreeg Bastian Reinhardt naast zich in het hart van de defensie, terwijl Mehdi Mahdavikia de rechtsbackpositie bekleedde. Boubacar Sanogo en Paulo Guerrero debuteerden samen in de spits.

Zo hoog de ambities voor aanvang van dit seizoen, zo zwak was het geleverde spel van de Hamburger Sport Verein in de eerste helft. Op het halfuur kon Christian Eigler profiteren en de AOL Arena het zwijgen op leggen: 0-1 voor de bezoekers. HSV schoot nu pas wakker en ging beter voetballen, met Guy Demel en Rafael van der Vaart als uitblinkers. Die laatste mocht zich bestolen voelen toen scheidsrechter Helmut Fleischer zijn doelpunt ten onrechte afkeurde op aangeven van zijn lijnrechter.

In de tweede helft voerde Hamburg de druk op de bezoekers op. Een ietwat teleurstellende Guerrero werd vervangen door Benjamin Lauth en die zorgde meteen voor enkele gevaarlijke standjes voor het doel van Bielefeld. Twintig minuten voor tijd lukte het Sanogo uiteindelijk toch om de 1-1 voorbij Mathias Hain te koppen. In een boeiend slotkwartier kreeg de thuisclub nog enkele grote mogelijkheden op de winnende treffer. De ingevallen Besart Berisha raakte de paal en Van der Vaart werd in de slotminuut nog een strafschop onthouden na een duw van Heiko Westermann in de zestien.