Raùl rondt legendarische kaap van 100

Harald Berings
| 0 reacties
Raùl rondt legendarische kaap van 100
Foto: © SC

Met het oog op de kwalificatiecampagne voor Euro 2008 oefende de Spaanse nationale ploeg vanavond in en tegen IJsland. Bij de Selección was Borja Oubiña de enige nieuwe naam die na het WK aan de kern werd toegevoegd. De thuisploeg moest het vanavond zonder sterspeler Eidur Gudjohnsen stellen, maar voetbalde in de eerste helft de beste kansen bijeen via Johannes Gudjonsson en Hannes Sigurdsson. Er viel echter weinig te beleven in Rekyavik, tot Joaquín Sanchez en José Reyes de Spaanse vleugels kwamen bezetten. De twee zorgden voor een creatieve impuls, maar ook zij faalden in de afwerking. IJsland en Spanje ontmoeten elkaar opnieuw op 28 maart, wanneer er in de EK-kwalificatie echt voor de knikkers wordt gespeeld.

Voor Raùl Gonzalez Blanco was vanavond meer dan een saaie wedstrijd die eindigde in een brilscore. De Madrileense godenkind speelde zijn honderste wedstrijd in het shirt van vaderland en wordt daarmee tweede op de all-time ranking. Enkel doelman Andoni Zubizaretta gaat hem voor met 126 caps. De 29-jarige Raùl kan al terugblikken op een prachtige spelerscarrière: in 1994 debuteerde hij enkele dagen na zijn zeventiende verjaardag in de hoofdmacht van Real Madrid en sindsdien reeg hij de successen aan elkaar. Drie landstitels en evenveel gewonnen Champions League-finales later werd hij na het afscheid van Fernando Hierro captain van de Koninklijke.

Eerder werd Raùl al topschutter aller tijden van het Spaanse nationale elftal en rondde hij de kaap van vijftig doelpunten in de Champions League. Vooral Real Madrid speelde hij al meer dan 400 wedstrijden, waarin hij 180 doelpunten scoorde. Gezien zijn jonge leeftijd lijkt het meer dan waarschijnlijk dat de spits nog voor het einde van zijn carrière de nummer één wordt op de ranglijst en Zubizaretta passeert. Vanavond kan hij alvast honderd kaarsjes uitblazen...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties