Sheffield United
livLiverpool FC
1-1
70' Robbie Fowler (pen)
Datum: 19/08/2006 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Bramall Lane
Promovendus pijnigde Reds
Yves Dekoning
| 0 reacties
Promovendus pijnigde Reds
Foto: © SC

Sheffield United - Liverpool 1-1 

Titelpretendent Liverpool is op het veld van Sheffield United niet verder gekomen dan een gelijkspel. Na een spannend duel was de puntendeling een billijk resultaat.

Voor Sheffield was het de eerste match op het hoogste niveau na een afwezigheid van twaalf jaar. Bij Liverpool ontbraken nieuwste aanwinst Dirk Kuijt, Xabi Alonso en de geblesseerde Steve Finnan. De bezoekers zochten meteen naar een opening, en beide teams konden enkele keren dreigen. Vooral Craig Bellamy was gevaarlijk. Sheffield speelde goed mee, maar doelpunten bleven uit in de eerste helft. Belangrijkste wapenfeit waren blessures voor Jamie Carragher en John Arne Riise. Beiden moesten met een geraakte enkel naar de kant. Hierdoor stond van de "normale" verdediging van Liverpool alleen Sami Hyppiä nog op het veld.

Meteen na rust nam de thuisploeg de leiding. Rob Hulse kopte een vrije trap van David Unsworth knap binnen. Liverpool begon direct te jagen op de gelijkmaker, maar Patrick Kenny hield zijn netten schoon. Bij een kopbal van Hyypiä moest de dwarsligger wel redding brengen. In de 69ste minuut moest hij zich toch gewonnen geven. Na een lichte overtreding op Steven Gerrard mocht Robbie Fowler een penalty trappen. Hij plaatste de bal mooi in de hoek. In de slotfase bleven beide teams dreigen, maar niemand kwam nog tot scoren. Voor beide ploegen een verdiende puntendeling.


Sheff Utd: Kenny, Geary, Bromby (Leigertwood 75), Morgan, Unsworth, Ifill (Gillespie 59), Jagielka, Tonge, Armstrong, Hulse (Akinbiyi 86), Webber.

Liverpool: Reina, Kromkamp, Hyypia, Carragher (Agger 34), Riise (Gonzalez 26), Gerrard, Sissoko, Zenden, Aurelio, Fowler (Pennant 83), Bellamy.