blrBlackburn
cheChelsea
0-1
50' Frank Lampard (pen)
Luc Goderis

Na de nederlaag in Middlesbrough heeft Chelsea opnieuw aangeknoopt met de overwinning.  Vroeg in de tweede helft schoot Lampard de regerende landskampioen vanop de stip op voorsprong en invaller Drogba verdubbelde die negen minuten voor affluiten.

De Blues, met Peter Cech en nieuwkomers Michael Ballack en Khalid Boulahrouz voor het eerst dit seizoen in de basis, hadden het tijdens de eerste helft niet onder de markt in Ewood Park.  Beide teams hadden vroege kansjes, maar zowel Brad Friedel als Peter Cech waren paraat.

Robbie Savage verwelkomde Ballack op zijn manier en stopte de Duitser al na tien minuten een eerste keer onder de zoden.  Toen de Welshman een kwartier later ook nog Michael Essien zijn visitekaartje afleverde werd hij door scheidsrechter Mike Clattenburg bedacht met geel.

De beste kans in die eerste helft was voor de thuisploeg, maar Benni McCarthy zag zijn volley gered door Cech.

Thuisdebutant André Ooijer kende een ongelukkige start in het blauwwitte shirt.  De Nederlander had al zeer vroeg een vrije trap weggegeven en Friedel had die maar met de nodige moeite kunnen stoppen.  Kort na de pauze kreeg zijn debuut wel een heel wrange smaak.  Voor het vasthouden van John Terry kreeg hij niet alleen geel aangesmeerd, maar Clattenburg deed er nog een strafschop bovenop.  Friedel zat in de goede hoek en beroerde de bal nog wel, maar Frank Lampard's elfmeter ging toch binnen.

Naarmate de wedstrijd vorderde moest Blackburn meer risico nemen.  Het draaide echter verkeerd uit en invaller Didier Drogba zette Ooijer in de wind om, met nog slechts negen minuten op de klok, Friedel in de wind te zetten.  0-2.

Een te zwaar verdict voor de thuisploeg, want tactisch klopte hun plaatje wel.  Tijdens balbezit konden ze Chelsea wel uit verband spelen al ging er te weinig gevaar uit van de wingers Steven Reid en Morten Gamst Pedersen.

Chelsea blijft op drie punten van leider Manchester Utd en de Rovers staan nu helemaal onderaan de rangschikking.