Man Utd heeft genoeg aan één doelpunt

Man Utd heeft genoeg aan één doelpunt
Foto: © SC

Manchester United had nog steeds het maximum van de punten en verdedigde zijn koppositie tegen Tottenham, dat in Manchester minstens een punt wilde rapen om zo een gemiste competitiestart te vermijden.

Manchester United kon een ideale start nemen. Het duurde niet lang vooraleer de Mancuninans de leiding namen. Robinson kon een vrije trap van Ronaldo niet klemmen en Giggs profiteerde hiervan om de 1-0 binnen te koppen. Daarvoor had Robinson al een plaatsbal van Ronaldo uit zijn doel gehouden. Het duurde tot halverwege de eerste helft eer Tottenham eens kon dreigen. Jenas zag zijn schot naast gaan. Zeven minuten voor rust kreeg Tottenham zijn beste kans uit de eerste helft. Dawson probeerde Van Der Sar te lobben, maar dat is natuurlijk niet zo evident. In de rebound geraakte ook King niet voorbij Van Der Sar. 

Tottenham gaf de zoektocht naar de gelijkmaker niet op en al snel was daar Jenas die de bal op de slof nam. Zijn poging zoefde over. Aan de overkant bereikte Neville Richardson en die schoot naast. Enkele minuten later was het weer oppassen geblazen voor Man United. Een voorzet van Zokora viel bijna in doel, maar Van Der Sar duwde nog over. De daaropvolgende hoekschop werd door Dawson naast gekopt. Martin Jol voerde dan een dubbele wissel door. Ziegler verving Davids en Defoe kwam in de plaats van Keane. Veel haalde dat echter niet uit. Defoe miste immers een goede kans, zijn kopbal ging over. Saha kreeg vlak voor tijd zelfs nog de kans op de beslissing, maar Robinson hield de 1-0 op het bord. Daar was Tottenham niet veel mee, want het kwam zelf niet tot scoren.

Manchester United haalde het nipt in deze topwedstrijd die niet hoogstaand, maar wel erg spannend was. Tottenham verdiende eigenlijk wel een punt, maar Man United slikte geen doelpunten. Daardoor behoudt Man U het maximum van de punten en blijft het ook alleen leider. Tottenham lijdt zijn tweede nederlaag op rij.  

MANCHESTER UNITED: Van Der Sar, Neville, Ferdinand, Brown, Evra, Ronaldo(90'+1' Silvestre), Carrick(79' Fletcher), O'Shea, Richardson(70' Park), Giggs, Saha

TOTTENHAM HOTSPURS: Robinso, Chimbonda, Dawson, King(81' Murphy), Assou-Ekotto, Jenas, Zokora, Davids(57' Ziegler), Ghaly, Keane(57' Defoe), Mido

DOELPUNT: 9' Giggs 1-0

GEEL: Mido, Ghaly, Richardson, Evra                        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties