Celta wordt harde dobber voor Standard

Thomas Dubois
| 0 reacties
Celta wordt harde dobber voor Standard
Foto: © SC

Standard overleefde de derde voorronde van de Champions League niet en moet nu rekenen op topprestaties in de Uefa-beker om het Europees avontuur voor geslaagd te kunnen noemen. Die Uefa-beker kan wel eens van korte duur zijn, want in de eerste ronde lootte het Celta de Vigo. Een harde noot om kraken. Momenteel staat Celta in de middenmoot van het klassement in de Spaanse eerste klasse. Op de eerste speeldag maakte het Barcelona heel moeilijk en op speeldag twee won het van Tarragona.
 
Voor de wedstrijd kan trainer Preud’homme alvast rekenen op Conceiçao en Sarr. Sarr trainde gisteren nog niet voluit maar raakt toch fit. Verder kan de coach rekenen op een bijna volledig fitte kern. Bijna, want onder meer De Camargo moet nog toekijken van in de tribune. Daar zal alvast plaats genoeg zijn want er zijn nog maar goede 8.000 tickets verkocht.
 
Het laatste duel tussen Celta de Vigo en een Belgisch elftal was in de Champions League enkele jaren terug. Toen speelde Club Brugge twee keer gelijk. Zowel in het eigen Jan Breydelstadion als in Spanje eindigde het duel op 1-1. Telkens kwam Celta op voorsprong en kon Club terugkomen in de slotfase. Standard zal op 100% moeten spelen wil het een kans maken, een kans die er zeker is.
 
De wedstrijd tussen Standard en Celta de Vigo op Sclessin wordt afgetrapt om 20u 30 en komt live op Club RTL.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties