Club moet het verschil maken

Club moet het verschil maken
Foto: © SC

Vanavond moeten er in de eerste ronde van de Uefa-beker drie Belgische ploegen de wei in. Club Brugge en Zulte Waregem hebben een verre verplaatsing achter de rug, terwijl Standard thuis Celta de Vigo ontvangt.
 
Club Brugge staat voor de op papier makkelijkste opdracht. Met Ruzomberok uit Slovakije trof het een onbekende ploeg zonder Europees verleden. De ploeg van trainer Komnacky staat momenteel op een tweede plaats in de Slovaakse competitie. Vorig jaar won de ploeg nog de dubbel in eigen land. De ploeg is bezig aan een goede reeks en mag zeker niet onderschat worden. Voor Club gingen onder andere Luc Sanders en Franky Van der Elst scouten, zij zagen een stevig geheel dat wel te pakken moet zijn voor Club Brugge.
 
Club heeft er geen geslaagde repetitie opzitten voor het duel met de Slovaken. De ploeg van Emilio Ferrera speelde slechts gelijk thuis tegen Bergen. Club speelde ondermaats en zal donderdagavond anders moeten acteren wil het een goede uitgangspositie hebben voor de terugwedstrijd. Club mag zich sowieso niet laten vangen door deze tegenstander en moet van de groepsfase een must maken. Ferrera rekent alvast terug op Balaban die opnieuw in de selectie zit, en dat ten koste van Ishiaku. Ook De Cock zit alweer niet in de selectie.
 
VT4 zendt de wedstrijd live uit. Aftrap om 20u 45.
 
De kern: Balaban, Blondel, Chavez, Clement, Daerden, Diallo, Englebert, Gvozdenovic, Klukowski, Leko, Maertens, Priske, Roelandts, Salou, Stijnen, Vandelannoite, Verbauwhede, Vermant en Yulu-Matondo.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties