Anderlecht, tijd om nog eens te stunten

Thomas Dubois
| 0 reacties
Anderlecht, tijd om nog eens te stunten
Foto: © SC

Deelnemen aan de Champions League, dat is deel uitmaken van een selecte groep van clubs die de top van Europa vormen. Ieder duel daarin is speciaal, maar er zijn toch duels die nog dat ietsje extra hebben. Zo'n duel staat er dinsdagavond op het programma in het Astridpark, dan ontvangt Anderlecht het grote AC Milan.
 
Alhoewel, dat grote AC Milan is de laatste tijd niet echt in grootse doen. Het speelde afgelopen weekend slechts 1-1 gelijk tegen Sampdoria, de vierde keer op rij én dus ook de vierde keer op rij dat er niet gewonnen werd. Milan kwam zelfs goed weg, want het stond een hele tijd 1-0 achter. Kaladze kon met een gelukje de gelijkmaker scoren in de slotfase. Milan speelde eerder ook al gelijk tegen Livorno, Rijsel (Champions League) en Siena.
 
Anderlecht heeft nood aan een driepunter in de Champions League om toch enigszins kans te maken op de tweede plaats die recht geeft op een ticket richting volgende ronde, zeker met in het achterhoofd dat er tegelijk geduelleerd wordt tussen AEK Athene en Rijsel. Twee ploegen die ook een stapje verder willen zetten op de Europese ladder.
 
Bij Milan zitten ze met een scoringsprobleem na het vertrek van Shevchenko. Coach Ancelotti kan geen beroep doen op Ambrosini, het jonge talent Gourcuff, Favalli, Serginho en Borriello. Scoren, daar heeft Anderlecht geen problemen mee. Tchité is een killer en Frutos uiterst efficiënt. Defensief zit het minder snor bij paars-wit. Pareja onderging een operatie en is drie à vijf weken out. Van Damme is sterk twijfelachtig en ondergaat morgen een beslissende test. Voorlopig zit hij wel in de selectie.
 
De vorige Belgische tegenstander van AC Milan was Club Brugge. In Italië ging Club winnen met 0-1 dankzij een doelpunt van Mendoza. Thuis kon Club aanspraak maken op winst, maar het kreeg het deksel op de neus via een knappe volley van Kaka. Kan ook Anderlecht winnen? 
Scheidsrechter van dienst is Medina Cantalejo. Zijn laatste match met een Belgische ploeg was Club Brugge – Juventus (1-2). Ook Anderlecht – Bayern nam hij al voor z'n rekening. Toen werd het 1-1. [AN]
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties