Milan wint met tien tegen elf van Sporting

Milan wint met tien tegen elf van Sporting
Foto: © SC

Anderlecht is er niet in geslaagd te stunten tegen AC Milan. Milan speelde goed mee en kreeg ook de meeste kansen. Even na rusten moesten de Italianen met tien man verder na rood voor Bonera. Het bleef echter lichtjes de betere en scoorde via Kaka. Anderlecht deed bij momenten goed mee, maar kon de verdediging van Milan niet in verlegenheid brengen.
 
Anderlecht begon aan de wedstrijd zonder Pareja, die onderging maandag een operatie. Van Damme toonde zich fit genoeg, maar begon op de bank, net als Hassan. Ancelloti liet enkelen van z'n routiniers rusten. Zo begonnen Maldini, Cafu en Costacurta op de bank. De wedstrijd begon aan een hoog tempo waarbij beide ploegen gretig hun kans gingen. Anderlecht liet bij momenten fijne dingen zien, maar toch was het Milan dat de beste kansjes kreeg. Daarbij kregen Inzaghi en Ricardo Oliveira de meeste kansen. Zitka keepte echter een goede eerste helft en zat overal goed tussen. Het moet gezegd zijnde, grote kansen kreeg Milan niet. Maar ook de kansen voor Anderlecht bleven schaars. Verder dan een kopballetje van Tchité en een schot van Goor kwam het niet. Kort voor rusten kreeg Anderlecht het toch nog even warm, Inzaghi kon vrijstaand koppen, maar die was te verrast.
 
De tweede helft begon uitstekend voor Anderlecht. Bonera trapte de bal weg en incasseerde z'n tweede gele kaart. Twee keer geel is rood en Milan moest met tien verder. Anderlecht kon er niet meteen van profiteren. Integendeel, het was Milan dat de score opende na een goed uitgespeelde tegenaanval. Kaka kon oprukken en aanleggen en zag het leer via De Man tegen de netten verdwijnen, 0-1. 

Anderlecht probeerde iets terug te doen, maar dat lukte niet. Integendeel, het was Milan dat via een schot van de ingevallen Cafu op de vuisten van Zitka het dichtst bij het doel kwam. Tot een kwartier voor tijd. Mémé Tchité werd op snelheid diep gestuurd en kon ook afdrukken. Het schot werd met een beenveeg gered door Dida, die zo Milan op voorsprong hield. Anderlecht kwam beter in de wedstrijd, een poging van Hassan werd onorthodox gestuit door Dida. Kort voor affluiten kreeg Anderlecht dé kans op de gelijkmaker. Een kopbal van Juhasz na een vrije trap belandde eerst op de lat en de rebound van Tchité werd op miraculeuze wijze gestopt door Dida.   
 
Anderlecht doet zo door de winst van Lille geen al te beste zaak om die tweede plaats. Er moet nu al gestunt worden op San Siro om terug in de race te komen. Anders is een zes op zes tegen Lille en Athene een must. [AN]    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties