Analyse Titelstrijd blijft uiterst spannend

Luc Goderis
| 0 reacties
Titelstrijd blijft uiterst spannend
Foto: © SC

De Russische Premier League 2006 loopt met rasse schreden naar zijn einde en het belooft er, net als vorig seizoen, opnieuw razend spannend te worden.  Zowel onderaan als bovenaan de rangschikking geven de teams elkaar voorlopig geen duimbreed toe.  Afgelopen weekend verkwanselde de voltallige top-drie kostbare punten en speelden Dinamo Moskou en Torpedo Moskou opnieuw haasje over in de kelder van de rangschikking.

Vrijdag opende promovendus Luch Energiya Vladivostok de speeldag op het veld van rode lantaarn Shinnik Yaroslavl.  Luch Energiya dat zich dit jaar stevig in de middenmoot van de rangschikking nestelde kende geen probleem in Yaroslavl en won er vlot met 1-3.  De hekkensluiter blijft zo afgezonderd laatste en de degradatie naar de Russische tweede klasse lijkt nu onafwendbaar.

Dinamo Moskou deed een uitstekende zaak in de degradatiestrijd.  De Moskovieten konden eindelijk nog eens aanknopen met de overwinning en wipten hierdoor opnieuw over stadsgenoot Torpedo Moskou.  Dmitriy Khokhlov tekende voor het enige doelpunt van de avond tijdens de wedstrijd tegen nieuwkomer Spartak Nalchik.

Op zaterdag kreeg titelverdediger CSKA Moskou de kans om, minstens voor één dag, de voorsprong aan de kop van de rangschikking wat te vergroten, maar de voormalige Uefabeker-winnaar struikelde in Perm.  Op het veld van Amkar Perm kwamen de Moskovieten niet verder dan een magere 0-0.  Op hetzelfde ogenblik hielden Saturn Moskou en FK Rostov het in de hoofdstad al bij een even triestig scoreloos gelijkspel.

Zondag kregen titelconcurrenten Lokomotiv Moskou en Spartak Moskou dan dé kans om zich naast rivaal CSKA te hijsen in de stand.  Mits winst zouden ze allen 46 punten tellen en het trio uit Moskou zou gezamenlijk de rangschikking gaan aanvoeren.  Het droomscenario van elke objectieve voetbalfan kwam echter niet uit.

Spartak zag in de allerlaatste minuut de drie punten nog aan de neus voorbij gaan.  Roman Pavlyuchenko had precies op het uur de 0-1 gescoord, maar in de slotseconden van de wedstrijd deed Sergei Budulin Spartak's droom uiteenspatten.  Hij bezorgde Torpedo Moskou, dat in accuut degradatiegevaar verkeert, een kostbaar punt.

Lokomotiv ging, zonder zijn ontslagen trainer Slavoljub Muslin, op bezoek bij titelconcurrent Zenit St. Petersburg.  Mits winst konden de Moskovieten Zenit niet alleen een harde tik uitdelen in de titelstrijd, maar zagen ze zichzelf opnieuw aan de leiding komen.  Zenit, de club van trainer Dick Advocaat, maakte echter gehakt van het stuurloze Loko.  Erik Hagen, Andrei Arshavin en Igor Denisov brachten de thuisploeg vlot 3-0 voor.  Invaller Gary O'Connor kon net voor affluiten nog de eer redden, maar Aleksander Spivak maakte er in blessuretijd nog 4-1 van.

Tenslotte behaalden behaalden Tom' Tomsk en Rubin Kazan in de middenmoot van de rangschikking nog een overwinning.  Anton Bober had in Tomsk zijn team, Kriliya Sovetov, al heel vroeg op 0-1 gebracht maar net na de herneming zette de thuisploeg op twee minuten tijd de scheve situatie recht.  Pavel Pogrebnyak scoorde beide doelpunten voor Tom'.
Rubin zorgde in Moskou, op bezoek bij FK, voor kurkdroge forfaitcijfers.  Het team uit Kazan stond via Macbeth Sibaya, Orlando Calisto en tweemaal Alejandro Dominguez al na ruim een halfuur op 0-4.  Dominguez voerde de score nog voor het uur op tot 0-5.

In de Russische Premier League staan nog zes wedstrijddagen geprogrammeerd.  De eerstvolgende is al voor nu woensdag.  Dan staan maar liefst drie stadsderby's op het menu in Moskou.  Spartak ontvangt dan Dinamo, CSKA neemt het op tegen FK Moskou en Torpedo gaat op bezoek bij Lokomotiv.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties