Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Upton Park
West Ham kan eindelijk overwinning vieren
Dirk Pieters

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar de supporters van West Ham United hadden eindelijk nog eens een reden om te feesten. Hun club won, nog maar, voor de tweede keer dit seizoen. Dit keer moest Blackburn het onderspit delven. Als West Ham ook deze wedstrijd had verloren, dan had trainer Alan Pardew zijn koffers mogen pakken.

Zo ver kwam het niet want de 41-jarige Teddy Sheringham bracht de thuisploeg na 21 minuten op voorsprong. De ervaren aanvaller kopte de bal mooi tegen de netten. Dat was het eerste doelpunt voor de thuisploeg in meer dan acht uur. Ook na de rust kon West Ham makkelijk standhouden en verdubbelde het tien minuten voor tijd de score. Mullins bracht de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong. In de slotminuten kon Bentley nog tegen scoren, maar zijn doelpunt kwam veel te laat.

Het was dit seizoen nog maar de tweede zege voor de Londenaren. Op de openingsspeeldag won het van Charlton. Voor Blackburn was dit de derde nederlaag in één week tijd. [TH]