Analyse Een eerste periode vol verrassingen

Niels Hendriks
| 0 reacties
Een eerste periode vol verrassingen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag is de eerste periode in de tweede klasse afgelopen. Na deze eerste tien speeldagen is alweer duidelijk geworden dat tweede nationale een erg onvoorspelbare reeks is. Bewijs hiervan is al meteen de periodekampioen FCV Dender EH, deze nieuwkomer liet de concurrentie ver achter zich en is al zeker van de eindronde.
 
Net zoals vorig seizoen staat er ook nu weer een nieuwkomer aan de leiding in tweede nationale na tien speeldagen. Vorig seizoen was het KVSK United dat na hun titel in derde B de eerste periodetitel won. Deze jaargang gaat de kampioen uit derde A,  FCV Dender EH, verder op hun elan in tweede klasse. Toch spreken de resultaten van Dender tot dusver nog meer tot de verbeelding dan die van United. Dender behaalde immers 28 op 30, incasseerde amper vijf tegendoelpunten en heeft een voorsprong van negen punten op eerste achtervolger Antwerp.
 
De andere ploegen die voor het seizoen bij de favorieten hoorden hebben een nog grotere achterstand op de fiere leider. Dit brengt ons dan ook bij de andere verrassingen. De grootste verrassing is allicht titelkandidaat KVSK United, de Noord-Limburgers staan pas op een gedeelde twaalfde plaats met amper elf punten. Vorig seizoen was United zowel in de competitie als in de eindronde tot op de laatste speeldag in de running voor eerste klasse. Maar bij de ploeg van Peter Balette zit het momenteel goed fout. Verschillende sterkhouders lijken wel chronisch uit vorm en ze kampen met een schrijnend gebrek aan scorend vermogen.
 
Ook KV Kortrijk had voor het seizoen niet verwacht om op een gedeelde negende plaats te staan met dertien punten na tien wedstrijden. Kortrijk werd in de subtop verwacht en was één van de vele outsiders voor de titel, maar door een gebrek aan scoringsrendement moet KVK voorlopig vrede nemen met een plaats in de middenmoot. Ook VW Hamme en RS Waasland staan ver onder hun verwachtingen geklasseerd. Hamme dat vorig seizoen nog een sterke eindronde speelde is pas terug te vinden op een veertiende plaats. Vorig weekend won het wel van Waasland, dat hierdoor zelfs pas zestiende is. Beide ploegen beschikken over te veel kwaliteit om te vechten voor het behoud, maar de rangschikking liegt er natuurlijk niet om. 

Ook bij KV Oostende, OH Leuven en KV Mechelen hadden ze allicht gehoopt op een betere rangschikking. Deze ambitieuze clubs zijn respectievelijk terug te vinden op een elfde, achtste en zesde plaats. KVM telt wel maar drie punten minder dan het nummer twee uit het klassement, Antwerp.
 
Aangezien er veel ploegen onder de verwachtingen presteren moeten er natuurlijk ook clubs zijn die hiervan kunnen profiteren. Eén van hen is SK Deinze, het zwakkere broertje uit de reeks vorig seizoen. Momenteel staat de club op een schitterende vierde plaats met zeventien punten. Het seizoen is nog lang maar als ze hun goede resultaten nog even kunnen verder trekken wacht hen eindelijk een seizoen zonder zorgen. 

De andere grote verrassingen in positieve zin is Union SG. De Brusselaars vormen een hecht blok en werden voor het seizoen al getipt als een mogelijke verrassing, maar op een derde plaats hadden ze allicht niet durven dromen bij deze historierijke club. Voor Union komt het er de komende weken nu op aan om hun sterke seizoenstart te bevestigen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties