Onverwachte toppers

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Onverwachte toppers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Doornik kwam vorige week weer aan de leiding te staan en Oudenaarde werd naar de derde plaats verwezen. Dit weekend nemen die ploegen het tegen elkaar op. Sint-Niklaas en Cappellen hebben nog steeds grotere ambities dan hun rangschikking laat vermoeden. Misschien kan hun onderling duel uitsluitsel brengen. 

FC Doornik was nog nooit echt ver verwijderd van de eerste plaats. De periodetitel als beloning krijgen zou wellicht niet onverdiend zijn. Maar dan moet die eerste plaats wel vastgehouden worden en moet Doornik ongeschonden door het topduel met SV Oudenaarde komen. Oudenaarde lijkt de topmatchen aan elkaar te rijgen. Na Geel vorige week wordt nu Doornik partij te geven. Oudenaarde speelt zijn laatste troeven in de eerste periode uit en moet eigenlijk voor de volle buit gaan.

FCN Sint-Niklaas begon moeizaam aan de competitie, maar pakte vorige week wel rode lantaarn Willebroek-Meerhof in met duidelijke 5-1 cijfers. Belfassi mag nu bewijzen dat hij ook tegen de betere ploegen nog kan scoren. Cappellen zou één van die betere ploegen moeten zijn. Zou, want het zwalpende Cappellen lijkt onderaan maar niet weg te geraken. Een overwinning bij Sint-Niklaas zou alvast een belangrijke stap voorwaarts kunnen zijn.

Net als bij Doornik-Oudenaarde hadden wellicht weinig mensen voorspeld dat Diegem-Péruwelz een topmatch zou zijn. Toch is het zo, als men de huidige stand van zaken bekijkt. Diegem en Péruwelz deden het in de voorbije maanden voortreffelijk. Beide ploegen komen ook nog in aanmerking voor de eerste periodetitel en dus is het van groot belang om ook nu zondag de drie punten te pakken.

Punten pakken is iets wat SK Maldegem heel dringend moet doen. Maldegem besloot nog een beetje in het gezelschap van Willebroek-Meerhof te vertoeven en ging dan ook de boot in bij Harelbeke. De manier waarop lijkt nu zo belangrijk niet meer, zolang er maar gewonnen wordt. Dat zou toch moeten tegen concurrent Verbroedering Meerhout. De wedstrijd tussen Maldegem en Meerhout is een duel tussen de nummers 15 en 13 uit het klassement. Spanning troef dus.

Geel lijkt het goede spoor weer te pakken te hebben. Geel wist in de topper tegen Oudenaarde vanuit een erg moeilijke situatie toch nog te zegevieren. De drie punten kwamen goed van pas en nu kan de opmars weer verder gezet worden. Torhout zou daarvan het slachtoffer moeten worden. Torhout maakt nog maar een heel kleine kans op de eerste periodetitel en mag misschien dit weekend de doodsteek verwachten. Toch verwacht Geel zich best niet aan een makkelijke partij.

RC Mechelen krijgt SW Harelbeke over de vloer en dat zou een derde thuiszege moeten opleveren voor de Mechelaars. Een wisselvallig Mechelen lijkt klaar voor een seizoen in de middenmoot. Harelbeke wordt achteraan verwacht, maar was vorige week wel door het dolle heen na het behalen van de eerste zege van het seizoen. Zaterdagavond zal blijken of Harelbeke genoeg vertrouwen heeft opgedaan om te kunnen stunten in Mechelen.

Standaard Wetteren wist waarschijnlijk niet wat zich overkwam toen het vorige week na negentig minuten met nul punten achterbleef. Wetteren was tot dan nog ongeslagen gebleven. De beste manier om op zo'n nederlaag te antwoorden is om meteen weer aan te knopen met een overwinning. Dan moet Wetteren wel voorbij KV Turnhout. Net als RC Mechelen is Turnhout niet meteen een ploeg die blijk geeft van continuïteit. Maar indien Turnhout in een goede dag verkeert, kan het gevaarlijk uit de hoek komen.

Willebroek-Meerhof en SK Londerzeel gaven elkaar al partij in een vooruitgeschoven wedstrijd. Die match eindigde op een 2-2 gelijkspel.            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties