Analyse Top drie wint niet

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Top drie wint niet
Foto: © SC

SV Temse en Rupel Boom waren aan het feest dit weekend. Temse verkocht Opwijke een oplawaai en Boom won de Antwerpse clash tegen Berchem. Een andere vaststelling is dat de top drie niet kon winnen dit weekend. Onderaan geraakt Grimbergen in vieze papieren.

Temse kon door te winnen van Opwijk de kloof met de top drie dichten. Of toch zo goed als. Het was afwachten hoe Opwijk zou reageren na de nederlaag tegen Aalst. De wedstrijd werd van begin tot einde een droom voor Temse. Hervé Van Overtvelt liet zijn klasse nog eens zien en rolde Opwijk helemaal op. Opwijk werd met een afstraffing naar huis gestuurd. Temse is nu tot op twee punten van Opwijk genaderd.

Rupel Boom en Berchem hadden lange tijd uitgekeken naar het onderlinge treffen. Zoals verwacht werd het een bitsige wedstrijd waarin de emoties hoog oplopen. Bij een 2-1 stand in het voordeel van Boom werden er nog twee spelers van Berchem uitgesloten. Boom liet de overwinning niet meer uit handen glippen. Boom klopt nu aan de deur van de eerste klassementshelft en nadert tot op één punt van Berchem.

Eendracht Aalst kon zijn periodetitel niet vieren met een overwinning. Aalst speelde één van zijn mindere wedstrijden en leed voor het eerst puntenverlies in eigen huis. Schoten was uiteraard door het dolle heen. Schoten is duidelijk aan een opmars bezig. Aalst moest zich tevreden stellen met een draw, maar verwierf na een overtuigende start in de competitie wel een eindrondeticket. 

Eerste achtervolger SV Bornem kon niet profiteren van de misstap van Eendracht Aalst. Bornem bleef immers zelf op een gelijkspel steken in de thuiswedstrijd tegen Verbroedering Meldert. Bornem blijft ondanks dit puntenverlies staan op de tweede plaats. Meldert heeft met een 4 op 6 zijn inhaalrace ingezet.

Het gaat goed met Ukkel, zoveel is duidelijk. De competitiestart verliep niet zoals gepland, maar in de recentste wedstrijden werden er wel aardig wat punten gesprokkeld. SK Lebeke-Aalst zag zijn kansen gehypothekeerd door de vroege rode kaart voor Van Der Stuyft. Lebeke-Aalst leek nog stand te houden, maar ging in de laatste twintig minuten toch onderuit. Ukkel staat na deze zege zowaar op de zesde plaats. Lebeke-Aalst zakt verder weg en staat nu twaalfde. 

Eendracht Opstal heeft het toch nu toe redelijk goed gedaan. De drie punten pakken thuis tegen Olympia Wijgmaal was dan ook een terechte ambitie. Het draaide evenwel anders uit. Wijgmaal had aan één doelpunt genoeg om een belangrijke overwinning te boeken. Opstal is nu in de rechterkolom terug te vinden en heeft slechts twee punten meer dan Wijgmaal.

Woluwe-Zaventem haalt opgelucht adem. Nadat de ploeg na de goede competitiestart begonnen was aan een vrije val, werd er tegen Kampenhout toch nog eens gewonnen. Vorige week ging Woluwe-Zaventem nog de boot in ondanks een voorsprong, nu waren de rollen omgekeerd. Onder impuls van Demeyer werd de vroege achterstand weggeveegd. Woluwe-Zaventem klimt door deze zege naar de twaalfde plaats. Kampenhout weet na vier zeges op rij ook weer wat verliezen is. 

Het ziet er alsmaar slechter uit voor Grimbergen. De terugkomst van trainer Slachmuylders bracht geen soelaas. In de partij tegen Dilbeek stond Grimbergen na 50 minuten al 0-4 achter. Dilbeek scoorde dan ook op de ideale momenten. Uiteindelijk kwam Grimbergen nog terug tot 2-4. De naaste concurrenten van Grimbergen nemen wel meer afstand, de kloof met de dertiende in de stand bedraagt al zeven punten. Dilbeek behoudt zijn plaats in de subtop en staat weer alleen vijfde.            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties