Volgt Cannavaro Ronaldinho op?

Harald Berings
| 0 reacties
Volgt Cannavaro Ronaldinho op?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elk jaar reikt France Football weer de Ballon d'Or uit aan 's werelds beste profvoetballer. Volgens Spaanse bronnen gaat die Gouden Bal dit jaar naar Fabio Cannavaro, de Italiaanse verdediger van Real Madrid.

Zo zagen reporters van Radio Marca dat enkele journalisten van het Franse voetbalblad Cannavaro donderdag een bezoekje brachten. De radiozender ziet daarin een duidelijke aanwijzing dat de prijs naar Canna zou gaan. En Marca is niet de enige die vermoedens heeft over de winnaar. Ook de Spaanse sportkrant AS meldt immers dat de Italiaan diezelfde dag met de trofee poseerde in een Madrileense fotostudio.

Fabio Cannavaro, 33 inmiddels, voerde deze zomer Italië aan tijdens de gewonnen wereldbeker in Duitsland. Kort nadien verhuisde hij van het gedegradeerde Juventus naar Real Madrid. Ook collega-wereldkampioen Gianluigi Buffon en verliezend WK-finalist Thierry Henry werden als grote favorieten gezien, maar het ziet er dus naar uit dat Cannavaro de opvolger wordt van Ronaldinho. Het zou pas de derde keer zijn in 51 jaar dat een verdediger met de Gouden Bal gaat lopen, vaak wordt die uitgereikt aan een aanvaller. Het is al van 1993 geleden dat een Italiaan nog met de prijs ging lopen. Voor de officiële uitslag is het wachten tot 27 november, dan maakt France Football tijdens een glamoureus gala de laureaat bekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties