Zwarte Leeuw speelt 0-0 bij leiders

Jo Mertens
| 0 reacties
Zwarte Leeuw speelt 0-0 bij leiders
Foto: © SC

Zwarte leeuw is er in geslaagd na een verdienstelijke wedstrijd een punt weg te halen bij de leiders uit Mol-Wezel .
Met twee vluchtschoten van Davy Van de Pol in de aanvangsminuten waren de aanvallende intenties van de thuisploeg meteen duidelijk. In de 12'zwiepte Patrick Goots de bal voor vanop rechts, Jimmy Catgiu nam goed aan aan de eerste paal maar de bal werd in hoekschop getikt. Bij de door Patrick Goots getrapte hoekschop werd de bal door Geert Coninx naar doel gekopt, doelman Van Besauw bokste de bal weg.
Na een kwartier zorgden de bezoekers voor het eerste doelgevaar. Gino Swaegers schoot vanuit de draaiing naar doel wat een hoekschop opleverde.
In de 17' vlamde Patje Goots een raketschot naar doel, doelman Van Besauw raakte in extremis de bal die in hoekschop vloog. Ook schoten van Kurt Van de Paar werden onschadelijk gemaakt. Op het half uur werd Davy Van de Pol in het straatje gestuurd, net voor Davy de bal naar doel wilde koppen, kreeg hij een ferme duw in de rug en weg kans.
De bezoekers lieten niet begaan en zetten enkele knappe aanvallen op die vaak hoekschoppen opleverden.
Aan de overkant werd de bal na een schot van Davy Van de Pol van de doellijn gehaald. Voor Zwarte Leeuw kopte Bevers aan de tweede paal over. Diezelfde Bevers kreeg in de 44'een goede schietkans, Danny Van Hove redde in twee maal.
In de slotminuut van de eerste helft bracht samenspel tussen Patrick Goots en Tino Pellegriti een kans op voor Davy Van de Pol maar andermaal redde Van Besauw met de vuisten.
Tijdens de rust diende Racing-coach de gekwetste Stijn Geys te vervangen door de heroptredende Sam Aerts.
De eerste kans in de tweede periode was voor Patrick Goots maar tussen twee verdedigers en de doelman was er te weinig ruimte om succesvol te kunnen afronden.
Bij een doelpoging van Steven Goos was een goede Danny Van hove nodig om Zwarte Leeuw van een doelpunt te houden.
Kurt Van de Paar schoot na een dribbelnummer over (56'), Steven Van Tilburg kopte nipt over (59').
In de 63' knalde Patje Goots een vrije trap van op de grote backlijn loeihard naar doel, doelman Van Besauw redde met de voet, ook Davy Van de Pol kreeg in de rebound de bal niet over de doellijn.
Kort daarna konden Davy Van de Pol noch Jimmy Catgiu bij een voorzet van Sam Aerts.
De stormloop van Racing hield aan. Patrick Goots zette voor vanop rechts, Davy Van de Pol verlengde de bal over de doelman maar die dekselse Van Besauw redde toch in extremis met een achterwaartse sprong.
Bij de hoekschop die daarop volgde kopte Steven Van Tilburg een open doelkans over.
In de 70' knalde Patje Goots naar doel, Van Besauw redde met de voet. Met nog een kwartier te spelen werd Patrick Goots door drie verdedigers belaagd en tegen de grond gewerkt. Geen penalty volgens de referee.
Racing bleef tot het laatste fluitsignaal strijden voor de zege. In de slotminuut zette Patrick Goots voor, Tino Pellegriti knalde op de doelman en ook in de rebound ging de bal er niet in.
Fel bevochten wedstrijd waarin Racing van de zege gehouden werd door een zeer goede prestatie van Zwarte leeuw-goallie Kevin Van Besauw Maar de leeuwen mochten toch aanspraak  maken op een gelijkspel voor hun durf en inzet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties